22 Σεπτεμβρίου 2021

Asics has a new ARSenal!! (official photos)

Ποιος σας είπε ότι η σπουδαιότερη και μακροβιότερη Γιαπωνέζικη εταιρεία αθλητικής ένδυσης και υπόδησης ειδικεύεται μόνο σε προϊόντα που σχετίζονται με το τρέξιμο? Τα τελευταία χρόνια η Asics έχει διευρύνει σημαντικά την κατηγορία των προϊόντων μπάσκετ με σκοπό να ικανοποιήσει κάθε λογής και τύπου παίκτες. Τον φετινό Αύγουστο κυκλοφόρησε το νέο μπασκετικό, το Asics UNPRE ARS, που απευθύνεται σε ευέλικτους παίχτες κι είναι ταμάμ για ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ.
Για τη δόμηση του πλαισίου του Asics UNPRE ARS χρησιμοποιήθηκε ένα είδος jacquard υφάσματος παρόμοιο μ’ αυτό που ταν εξοπλισμένο το Adidas D Lillard 2 αλλά και πολλά από τα δεκάδες premium running της εταιρείας χωρίς να λείπουν οι απαραίτητες fuse ενισχύσεις για να αποφευχθούν τυχόν φθορές του. Η ενδιάμεση σόλα του είναι αρκετά φαρδιά και δεν προέρχεται από κάποιο σύγχρονο foam της Asics αλλά είναι από κλασικό EVA με τη σμίλευσή της (είτε ηθελημένα είτε όχι) να θυμίζει φυσιογνωμικά εκείνη του Adidas D.O.N Issue #1. Αυτό ίσως και να οφείλεται και στη μπαρίερα που υπάρχει στην εξωτερική πλευρά ώστε να αποτρέπει το roll-over. Η εξωτερική σόλα φέρει ένα ρομβοειδές μοτίβο χάραξης η πυκνότητα του οποίου ποικίλει από σημείο σε σημείο ενώ οι βαθιές αυλακώσεις σε σχήμα Χ στο μπροστινό μέρος βοηθούν στην ευλυγισία του παπουτσιού. Σχεδιαστικά το UNPRE ARS δεν φέρει περιττά μπιχλιμπίδια αφήνοντας άπλετο χρόνο προς δράση για το σήμα της εταιρείας που κοσμεί και τις δύο πλευρές του.
Το Asics UNPRE ARS διατίθεται ήδη προς πώληση σε Ιαπωνία και Ταϊβάν παρέα με κάμποσους ακόμη κωδικούς όπως τα Blaze Nova, Invade Nova κ.ά. Θα θέλατε να δείτε στην Ελλάδα τις νέες μπασκετικές προτάσεις μιας εκ των κορυφαίων running εταιρειών?