17 Σεπτεμβρίου 2021

Testing Adidas Exhibit A

Η Adidas μπορεί να διατηρεί αυτή τη χρονική περίοδο πέντε επίσημες signature μπασκετικές συλλογές όμως δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τη κατηγορία των team model όπου κατά καιρούς έχει θριαμβεύσει. Πέρα από τη σειρά N3XT L3V3L, η Adidas ετοίμασε ένα ακόμη άσημο μπασκετικό το οποίο πρώτος τίμησε ο Zach LaVine κατά τη σύντομη παρουσία του με την Team USA στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Το Adidas Exhibit A όπως σκέφτηκαν κι έσπευσαν να ονομάσουν οι Γερμανοί, είναι μια φθηνή εναλλακτική για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ένα μπασκετικό με LightStrike midsole.
Το Adidas Exhibit A έχοντας ως βασικότερο μέλημά του να είναι οικονομικά προσιτό χωρίς να βγάζει ταυτόχρονα μια υπερβολική φθήνια, έχει εφοδιαστεί με λιγοστά μεν αλλά αξιόλογα υλικά κατασκευής. Για το πλαίσιο του χρησιμοποιήθηκε ένα διπλού τύπου mesh, με textile σα βάση κι ένα είδος open-mesh να το περιβάλει έχοντας βέβαια μπόλικη συμπαράσταση από fuse στρώσεις στα απολύτως αναγκαία σημεία του. Ασυνήθιστη επιλογή για team model το neoprene υλικό με την αφράτη επένδυση που επιλέχθηκε για τη δόμηση της γλώσσας. Σύμφωνα με τα επίσημα λεγόμενα της Adidas, 20% των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για τη κατασκευή του επάνω μέρους προήλθαν από τουλάχιστον 50% ανακυκλωμένο περιεχόμενο. Αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής στο Exhibit A, είτε αναφερόμαστε στη low είτε στη mid-top έκδοση, είναι η ενδιάμεση σόλα από LightStrike foam λιγοστό μέρος της οποίας συγκρατείται από το μεγάλο TPU heel clip που δεσπόζει στη φτέρνα. Τέλος, έχουμε μια ενιαία εξωτερική σόλα με κατά τόπους κοιλότητες και με την επιφάνεια πρόσφυσης να έχει κατακλυστεί από εκατοντάδες μικρούς ρόμβους όπου όλοι τους κοιτούν προς μια κατεύθυνση. Σα σχέδιο το Adidas Exhibit A δεν έχει αυτό το κάτι που το κάνει αμέσως ξεχωριστό γι' αυτό η εταιρεία έχει σκοπό να "παίξει" με πολλά χρώματα ώστε να του προσδώσει τη δική του ταυτότητα.
Τόσο το Adidas Exhibit A όσο και το Mid διατίθενται ήδη στην ελληνική αγορά και σε τιμές πολύ πιο θελκτικές από τωρινά signature της Adidas (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε) κι όχι μόνο. Για την ώρα είναι under the radar στις προτιμήσεις των παιχτών όμως θα σας προέτρεπα να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στα ακόλουθα performing βιντεάκια που θα σας βοηθήσουν σίγουρα να σχηματίσετε μια σφαιρικότερη εικόνα σχετικά μ' αυτό.