11 Σεπτεμβρίου 2021

Calm down Jennifer, CJ 1s are coming! (official photos)

Η Li-Ning μετά την αποχώρηση του Dwyane Wade από την ενεργό δράση βρισκόταν σε αναζήτηση ενός ευυπόληπτου NBAer για χάρη του οποίου θα έστηνε νέα signature σειρά παπουτσιών. Ο κλήρος έπεσε στο alter-ego του Δαμιανού στον Blazers και φυσικά αναφέρομαι στον CJ McCollum που εδώ και μία τριετία+ έχει συνάψει πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Κινέζους. Περί τις αρχές Μαρτίου σας είχα δημοσιεύσει τις πρώτες φωτογραφίες του Li-Ning CJ1 με το οποίο ο παίχτης αγωνίστηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων Playoffs που υπήρξαν πολύ σύντομα για την ομάδα του Portland.
Το Li-Ning CJ1 όπως βλέπετε είναι μια ημίψηλη κατασκευή με όχι και τόσο ακραίο παρουσιαστικό όμως τα υλικά κατασκευής του ιδίως για το κέλυφός του είναι πολύ premium για τη κατηγορία. Το CJ1 όπως συμβαίνει ανά τακτά διαστήματα με πολλά signature της Adidas, θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις που θα διαφοροποιούνται  ως προς το βασικό υλικό κατασκευής του πλαισίου που θα είναι είτε από knit είτε από jacquard υλικό σα του Adidas D Lillard 2. Το σημείο που δε φαίνεται να αλλάζει είναι το τμήμα του εξωτερικού heel counter που θα είναι από ποιοτικότατο δέρμα και θα φιλοξενεί το επίσημο λογότυπο του CJ. Η ενδιάμεση σόλα του θα είναι μετρίου πάχους και μονοκόμματη και θα αξιοποιεί το Light Foam που χει αναπτύξει η ίδια η φίρμα ως όφειλε φυσικά ενώ δε θα λείπουν πρόσθετα υλικά όπως το torsion plate από αντθρακόνημα και μια TPU μεγαλούτσικη μπαριέρα κοντά στο toe-cap σαν αυτή του Air Jordan 34. Εντυπωσιακότατη κι ομολογουμένως ασυνήθιστη είναι το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλα που είναι εμπνευσμένη από παράθυρα εκκλησιαστικού ναού (?).
Το Li-Ning CJ1 έστω και καθυστερημένα θα κυκλοφορήσει μέσα Σεπτέμβρη, λίγο καιρό δηλαδή πριν την επίσημη έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Λέτε η Li-Ning να βρείτε στο πρόσωπο του CJ τον νέο Wade ή θα επιχειρήσει να ενισχυθεί στη κατηγορία μέσω μίας ακόμη signature σειράς για χάρη του D'Angelo Russell?