18 Ιουλίου 2021

Testing Nike KD 14

Μια από τις πλέον συνεπείς κι αξιόπιστες signature συλλογές των τελευταίων  ετών δεν είναι άλλη από αυτή που ναι "αφιερωμένη" στον πιο σεσημασμένο σκόρερ στο σύγχρονο NBA. Το 14ο Nike για τον Kevin Durant αποδεικνύει με τον πλέον περίτρανο τρόπο πως τα τελευταία χρόνια η συλλογή του φροντίζει να εξελίσσεται και να αναβαθμίζεται διαρκώς. Μετά το KD 13 που αναδείχθηκε σε best-seller της Nike, τη θέση του παίρνει το KD 14 που διαφοροποιείται τεχνολογικά αλλά κυρίως αισθητικά απ' τους δύο προηγηθέντες και πανομοιότυπους κωδικούς της συλλογής.
Για την κατασκευή του Nike KD 14 διασώθηκαν ελάχιστα απ' τα υλικά και τις τεχνολογίες που διέπρεψαν στα KD 12 και KD 13 φροντίζοντας παράλληλα να αναβαθμιστούν τα υπόλοιπα συστατικά του μέρη. Σίγουρα αναβαθμισμένο εμφανίζεται το πλαίσιο που συνίσταται από ένα mesh τριών επιπέδων με πολύ ενισχυμένο πίσω μέρος όπου δεσπόζει το υποτιθέμενο εξωτερικό heel counter. Μετά από επτά χρόνια και το Zoom KD 7 ξανάχουμε τη χρήση στραπ από ελαστικό TPU για πρόσθετο lockdown με τη βάση του να εκκινεί απ' το εσωτερικό της καμάρας και να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά. Σ' αυτά τα λιγοστά πλην τιμιότατα υλικά προσθέστε μια οβάλ πλευρική μπαρίερα στο μέσο του πλαισίου για την αποφυγή απρόσμενων μετατοπίσεων του πέλματος. Σημαντικά διαφοροποιημένη παρουσιάζεται η ενδιάμεση σόλα του KD 14 που ναι αποκλειστικά από cushlon υλικό συν το καθιερωμένο πια Zoom Air strobel αλλά χωρίς κάποιο επιπρόσθετο Zoom θύλακα από κάτω. Το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής του σόλας είναι μια κάπως digital εκδοχή του KD 13 με οριζόντιες και κάθετες γραμμές αλλά και οβάλ κύκλους που στοιβάζονται επιμελώς στο μπροστινό μέρος. Το Nike KD 14 με εξαίρεση πιθανόν το φαρδύ στραπ δεν έχει κανένα κοινό γνώρισμα με τα προηγηθέντα KD. Το πολυεπίπεδο πλαίσιό του που μοιάζει με την κόμη του "Slim Reaper" (έσταξα φαρμάκι ναι) πρωταγωνιστεί στο σχέδιο με το στραπ του να έπεται του casting.
Αν κι ακόμη ζούμε Covid καταστάσεις εντούτοις μπορείτε να δείτε τα τέσσερα performing βιντεάκια που σας έχω συγκεντρώσει για το (best-buy?) Nike KD 14 σε περίπτωση που είστε σε περίοδο εύρεσης του νέου σας μπασκετικού για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.