9 Ιουλίου 2021

The son of Chicago! (unofficial photos)

Επιθυμία των απανταχού υποστηρικτών των Chicago Bulls είναι η επιστροφή του Derrick Rose στη πόλη που ανδρώθηκε και μεγαλούργησε αθλητικά. Μπορεί το όνειρο του να ξαναδούμε τον D Rose στα κόκκινα με τον άσσο στη πλάτη να μην είναι τόσο μακρινό παρ' όλα αυτά η Adidas κυκλοφορεί κωδικούς που συνδέονται είτε άμεσε είτε έμμεσα με την "Πόλη των Ανέμων"! Αν κι αναμένουμε τον διάδοχο του D Rose 12 ή Adidas εντούτοις ετοίμασε ίσως και προφητικά το εικονιζόμενο μοντέλο που καλεί Son of Chi-MVP!
Το Adidas Son of Chi-MVP είναι ένα ημίψηλο μπασκετικό με το κέλυφος να συνίσταται κυρίως από open-mesh και λεπτές fuse στρώσεις με εξαίρεση το υποτιθέμενο ανεξάρτητο toe-cap όπου φαίνεται να αξιοποιείται δέρμα μπορεί και συνθετικό δέρμα. Το κολάρο του παρουσιάζει μπόλικη εσωτερική επένδυση ενώ ένα εξωτερικό heel counter παρόμοιο με εκείνο του είχε το D Rose 7 αλλά με screen-mesh για περιεχόμενο ολοκληρώνουν το άνωθεν κομμάτι της κατασκευής. Ακολουθεί μια μετρίου πάχους μονοκόμματη ενδιάμεση σόλα από Bounce υλικό η οποία "ξαπλώνει" πάνω σε μια επίσης μονοκόμματη εξωτερική σόλα με μοτίβο χάραξης σα του D Rose 4 αλλά με "γεμισμένα" τα αυλάκια του. Σχεδιαστικά όπως αντιλαμβάνεστε κι από τα λεγόμενά μου το Son of Chi-MVP έχει αντλήσει σχεδιαστικές λεπτομέρειες από προηγηθέντας και πολυαγαπημένα D Roses.
Το Adidas Son of Chi κυκλοφορεί ήδη στην ασιατική αγορά αλλά δε γνωρίζουμε ούτε την αρχική του τιμή ούτε αν πρόκειται να το δούμε σύντομα και στην Ευρωπαϊκή αγορά.