30 Αυγούστου 2019

WoW, μια νέα εποχή ξεκινά!! (unofficial photos)

Η αρχή της νέας laceless εποχής στα μπασκετικά έγινε με τη κυκλοφορία του Nike LeBron Soldier X, ακολούθησαν σχεδόν ταυτόχρονα το πρώτο πραγματικά άνευ-κορδονιών N3XT L3V3L και το κινηματογραφικό self-laced Adapt BB, τη σειρά πήρε η Jordan Brand με το AJ XXX-III ενώ πριν λίγο καιρό η signature σειρά του Kobe χρησιμοποίησε το ίδιο σύστημα για λογαριασμό της. Τώρα στο "χορό" φαίνεται να προστίθεται κι η Li-Ning με τον όγδοο κατά σειρά κωδικό της premium συλλογής του "Flash" και με το WoW 8 να ναι ήδη πανέτοιμο.
Το επερχόμενο Li-Ning Way of Wade 8 θα "υποκύψει" κι αυτό στη νέα μόδα των νέων μπασκετικών που - τα θέλουν να - απαρνιούνται τα πατροπαράδοτα κορδόνια. Η κινέζικη εταιρεία όπως δείχνουν και οι ανεπίσημες φωτογραφίες, ανέπτυξε το δικό της FastFit σύστημα που θα διαθέτει δύο εξωτερικούς στρογγυλούς μηχανισμούς. Αν διακρίνω καλά απ' τις φωτογραφίες, ο μηχανισμός που βρίσκεται στο μέσο του παπουτσιού θα ρυθμίζει το μονό καλώδιο που ενώνει τα πρώτα δύο ζεύγη των υποτιθέμενων οπών ενώ ο μηχανισμός που βρίσκεται ψηλότερα θα ρυθμίζει το επίσης μονό καλώδιο το οποίο θα κάνει κύκλο καθώς θα διέρχεται μέσα κι απ' το heel counter. Το ασυνήθιστα πανύψηλο κέλυφος του νέου WoW θα ναι κατά κύριο λόγο από knit υλικό, θα φέρει ένα εγκάρσιο στραπ κοντά στο toe-cap συνεισφέροντας κι αυτό με τον τρόπο του στο γενικότερο lockdown του μοντέλου και τέλος διακρίνουμε μια μεγάλη εξωτερική πλευρική "μπαριέρα"μέρη της οποίας θα εκτείνονται επάνω στο πλεκτό. Σαν εμφάνιση το WoW 8 είναι αρκετά συμπαθητικό αλλά το χαλάει το τεράστιο εξωτερικό heel counter που υψώνεται κυριολεκτικά σα τοίχος στη ράχη του παπουτσιού.
Πιθανολογώ πως δεν τα δούμε κι αυτό το Li-Ning Way of Wade στην ελληνική αγορά οπότε σε όσους αρέσει το νέο πατούμενο του Wade θα πρέπει να "ψαχτείτε" για ιντερνετικούς λιανοπωλητές εκτός Ευρώπης αλλά να στε βέβαιοι πως η τιμή του θα είναι πολύ τσουχτερή.