17 Σεπτεμβρίου 2018

Testing Under Armour Curry 3ZER0 II

Η Under Armour έχοντας στη διάθεσή της μονάχα μια signature μπασκετική συλλογή προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν καλύτερα την υψηλή δημοτικότητα και φήμη του αρχηγού των back-to-back -πρωταθλητών Warriors. Η δεύτερη τη τάξη μπασκετική σειρά του Curry ονομάζεται 3ZER0 και το καλοκαίρι που μόλις μας πέρασε παρουσίασε τον δεύτερο κωδικό της. Επειδή το Under Armour Curry 3ZER0 II δεν ακολουθεί τα σχεδιαστικά πρότυπα που θέσπισε το πρωτότοκο μοντέλο της σειράς δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστεψαν πως πρόκειται για το 5ο Curry όταν στις αρχές Μάη είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο οι πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες του.
Το Under Armour Curry 3ZER0 II είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κατασκευή τόσο από δομικής όσο και από σχεδιαστικής σκοπιάς. Για το άνωθεν μέρος του έχει χρησιμοποιηθεί ένα παρεμφερές είδος neoprene υλικού κάτι που εν μέρει επιβεβαιώνει και η εταιρεία καθώς στη περιγραφή του παπουτσιού αναφέρει πως πρόκειται για "molded maxprene". Πάνω σ' αυτό και περιμετρικά της γλώσσας έχει επικολληθεί με fuse ένα πλατύ υφασμάτινο κορδόνι με αρκετά ακάλυπτα σημεία τα οποία αποτελούν τις οπές για τα κορδόνια, μια τεχνική που έχουμε ξαναδεί κι από άλλες σειρές (D Rose 8, KD VI κ.ά.) αλλά τούτη τη φορά εκτελεσμένο κάπως διαφορετικά. Η ενδιάμεση σόλα είναι κατασκευασμένη από το περίφημο Micro G υλικό με ένα μικρό "εγκλωβισμένο" μαξιλάρι (crash pad) από Charged foam στη περιοχή της φτέρνας ένας συνδυασμός που χουμε επίσης ξαναδεί και συγκεκριμένα από το Curry 3. Η εξωτερική της σόλα η οποία απλώνεται και πάνω στην ενδιάμεση σόλα, φέρει ένα πρωτότυπο μοτίβο χάραξης που στηρίζεται κυρίως σε ευθείες και κάθετες γραμμές ανάλογα βέβαια με το σημείο που εξυπηρετούν ενώ τρεις ρηχές αυλακώσεις στο έμπροσθεν μέρος παρέχουν μια επιπρόσθετη ευλυγισία στο παπούτσι. Το όχι και τόσο τετριμμένο παρουσιαστικό του UA Curry 3ZER0 II επισκιάζουν τα λιγοστά σχεδιαστικά μπιχλιμπίδια-τσαχπινιές που φέρει όπως το λογότυπο του Steph αλλά και το σήμα της εταιρείας που ομολογουμένως περνούν απαρατήρητα.
Το Under Armour Curry 3ZER0 II δεν έχει ακόμη καταφθάσει στην Ελλάδα όμως το αναμένουμε και θα χει αρχική τιμή πώλησης πολύ προσιτή για τα δεδομένα της εταιρείας αλλά και της αγοράς. Θεωρώ πως πρόκειται για μια εξαιρετική εναλλακτική σε περίπτωση που κάποιος δεν συγκινήθηκε από τα τελευταία δύο μοντέλα της βασικής signature σειράς του Στεφανάκου. Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένα μερικά performing βιντεάκια (μεταξύ των οποίων κι ένα συγκριτικό με τον πρώτο Curry 3ZER0) ώστε να γνωρίζετε ποια είναι η γνώμη των "ειδικών" σχετικά με το δεύτερο 3ZER0.