5 Σεπτεμβρίου 2018

Testing Under Armour HOVR Havoc Low

Η Under Armour τα τελευταία πέντε χρόνια έχει εστιάσει όλο της το ενδιαφέρον στην εξέλιξη της μοναδικής μπασκετικής signature σειράς που διαθέτει κι ως εκ τούτου δε δίνει τη δέουσα προσοχή στη παρουσιάσει νέων κι "άσημων" σειρών με φωτεινή εξαίρεση εκείνη της Drive (4 κωδικοί). Τα μοντέλα Bionic Spine και Anatomix Spawn ήταν οι τελευταίες καινοτόμες προτάσεις-ιδέες της UA αλλά δυστυχώς δεν είχαν διάρκεια. Μετά από καιρό λοιπόν κι έχοντας ωριμάσει σαν εταιρεία, η UA αποφάσισε να εισάγει κάτι νέο στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των μπασκετικών υποδημάτων και αυτό δεν είναι άλλο από το ολοκαίνουργιο αντικραδασμικό υλικό της με το βαφτιστικό όνομα HOVR. Κι όπως είναι κατανοητό πρόκειται για την απάντηση της UA στο Boost της Adidas και στο React της Nike.
Το Under Armour HOVR Havoc είναι το πρώτο μπασκετικό παπούτσι που ενσωματώνει τη νέα αντικραδασμική τεχνολογία της εταιρείας την οποία οι "μπασκετικοί" λαχταρούσαμε να δούμε μιας και σχόλια των runners για τον εν λόγω υλικό ήταν ιδιαιτέρως κολακευτικά. Ξεκινώντας από χαμηλά το UA Havoc διαθέτει μια ενδιάμεση σόλα από EVA στο μισό πίσω μέρος της οποίας έχει τοποθετηθεί το αφρώδες υλικό HOVR που όμως δεν είναι τόσο "φιλικό" όσο εκείνο που υπάρχει στα running της UA. Το παρουσιαστικό της ενδιάμεσης σόλας θυμίζει έντονα το συγγενικό Drive 4 ενώ η χάραξη της εξωτερικής σόλας με το κλασικό μοτίβο χάραξης και τις πολλές αυλακώσεις είναι κυριολεκτικά c(l)opy-paste του προαναφερθέντος κωδικού. Κατευθυνόμενοι προς τα πάνω διαμερίσματα διακρίνουμε ένα πλαίσιο που αποτελείται από δύο κομμάτια mesh και με το toe cap του να καλύπτεται από μια λεπτή TPU επίστρωση. Εκατέρωθεν των πλευρών και στη προέκταση των οπών για τα κορδόνια έχουν ραφτεί δύο παραλληλόγραμμα mesh μέσα απ' τα οποία διέρχονται τα κορδόνια προσφέροντας παράλληλα επιπρόσθετη πλευρική υποστήριξη. Τη συμπαθέστατη κατασκευή ολοκληρώνει το πλαστικό και ημιδιάφανο heel counter που θυμίζει κάτι από σπιρούνι. Σα φιγούρα το Havoc τόσο στην α-ψηλή όσο και στη low μορφή του δε διαφέρει πολύ τις αντίστοιχες εκδόσεις του Drive 4 όμως οι λιγοστές λεπτομέρειες που διαθέτει διαφοροποιούν κατά πολύ τους δύο αυτούς κωδικούς. Η παρουσία του σήματος της εταιρείας είναι διακριτική έως ανύπαρκτη αφήνοντας έτσι ελεύθερο πεδίο δράσης στο mesh-άτο κέλυφος που παρέχει άπειρες χρωματικές δυνατότητες.
Στην εγχώρια αγορά μπορείτε ήδη να βρείτε τόσο το Under Armour HOVR Havoc Low όσο και το High σε τιμές πολύ ελκυστικές για τα τωρινά δεδομένα της αγοράς. Πάντως αν έχετε σκοπό να ξεκινήσετε τη νέα αγωνιστική περίοδο φορώντας ένα νέο και οικονομικά προσιτό παπούτσι τότε το Havoc είναι μία εξαιρετική επιλογή. Ρίξτε όμως πρώτα μια ματιά στα performing βιντεάκια που ακολουθούν ώστε να πάρετε μια γεύση σχετικά με το νέο εγχείρημα της Under Armour.