25 Ιουλίου 2018

Testin Nike KD 11

Απ' το καλύτερο στο ακόμη καλύτερο δείχνουν να πηγαίνουν τα πράγματα για τον Kevin Durant σε ότι έχει να κάνει με τις επιτυχίες του εντός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών. Δύο χρόνια μετά τη "φυγή" του κακήν κακώς από την Οκλαχόμα μετρά ισάριθμα δαχτυλίδια πρωταθλητή NBA και θαρρώ πως το three-peat βρίσκεται προ των πυλών. Αντίστοιχη πορεία φαίνεται να ακολουθεί και η signature σειρά του KD  που από τον όγδοο κωδικό κι έπειτα έχει αναβαθμιστεί-ανανεωθεί τόσο τεχνολογικά όσο και σχεδιαστικά. Μπορεί το Nike KD 11 να παρουσιάστηκε επισήμως προς το τέλος των φετινών Playoffs μια τακτική που υιοθετεί εδώ και χρόνια η συγκεκριμένη σειρά, παρ' όλα αυτά όμως ο Durant δε το πρόβαρε σε κάποιο αγώνα του αφήνοντάς το παρακαταθήκη για την νέα σεζόν.
Για τη κατασκευή του Nike KD 11 ο σχεδιαστής Leo Chang επέλεξε να χρησιμοποιήσει ότι τελευταίο έχει εφεύρει το R&D τμήμα της αμερικάνικης εταιρείας. Το κέλυφος του παπουτσιού αξιοποιείται το ίδιο καλτσοειδές κι ενιαίο Flyknit πλεκτό που υπήρχε και στο KD 10 με τις διαφορετικές ζώνες πλέξης, ήτοι σκληρότερη ύφανση στο toe cap κι εν συνεχεία περιμετρικά εν αντιθέσει με την ύφανση στο κουτουπιέ και το ζιβάγκο-τύπου κολάρο όπου είναι περισσότερο ελαστική και plus. Το άνωθεν μέρος ολοκληρώνει ένα κομμάτι nubuck που βρίσκεται ραμμένο στο πίσω μέρος του παπουτσιού και μπορεί να ενέχει ρόλο heel counter στη πραγματικότητα όμως δεν είναι. Το ξεχωριστό και καινοτόμο στοιχείο που "εισάγει" το νέο KD δεν είναι φυσικά το κέλυφός του αλλά η σύσταση της ενδιάμεσης σόλας του καθώς για πρώτη φορά σε μπασκετικό της Nike συνεργάζονται οι αντικραδασμικές τεχνολογίες Zoom Air και React. Το React λειτουργεί ως άλλο phylon στρώμα-σασί εντός του οποίου έχει εγκατασταθεί ένας μεγάλος κι αφράτος θύλακας Zoom Air ενώ περιμετρικά "συγκρατείται" από ένα γομοειδές πλαίσιο. Τη ποιοτικότατη αυτή κατασκευή ολοκληρώνει μια εξωτερική σόλα με σπιράλ ή καμπυλοειδή χάραξη που για τις πρώτες εκδόσεις θα προέρχεται από ημιδιάφανο υλικό ενώ στο κέντρο της αποκαλύπτεται ένα μικρό torsion plate. Σα σχέδιο το KD 11 είναι αρκετά μίνιμαλ μιας και το πλεκτό προσφέρει άπειρους χρωματικούς συνδυασμούς κι ως εκ τούτου τόσο τα swoosh όσο και το λογότυπο του παίχτη περνούν σε δεύτερο μη πω και τρίτο ρόλο.
Στην Ελλάδα το Nike KD 11 έχει ήδη καταφθάσει ενώ αναμένεται και σε άλλους χρωματισμούς και προσωπικά εύχομαι να το δούμε σύντομα και με συμπαγή σόλα+πλαίσιο. Προς το παρόν όσοι ενδιαφέρεστε να το αποκτήσετε δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στα performing βιντεάκια που βρίσκονται συγκεντρωμένα παρακάτω για να σχηματίσετε και τη δική σας άποψη σχετικά με το νέο παπούτσι του MVDurant!