21 Απριλίου 2018

Testing Nike LeBron XV Low

Η signature σειρά παπουτσιών του καλύτερου εν ενεργεία μπασκετμπολίστα στο πλανήτη μας, απ' το ξεκίνημά της κιόλας φροντίζει να εμφανίζει προς το τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου και τη low εκδοχή της εκάστοτε νέας κι ορίτζιναλ έκδοσης που κυκλοφορεί κάθε χρόνο. Το Nike LeBron XV (15) μπορεί πρακτικά να λογίζεται ως ένα high-top μοντέλο ουσιαστικά όμως πρόκειται για ένα low-top μπασκετικό που τυγχάνει να διαθέτει και κολάρο τύπου ζιβάγκο. Παρά αυτό το "καμουφλάζ" η Nike φρόντισε να κυκλοφορήσει και την επίσημη low βερσιόν του LeBron XV που ειλικρινά δεν έχει να ζηλέψει - σχεδόν - σε τίποτα το ψηλότερο "αδερφάκι" του.
Για το Nike LeBron XV Low αποφασίστηκε να διατηρηθεί μονάχα μία απ' τις δύο νέες τεχνολογικές καινοτομίες που εισήγαγε η εταιρεία κατά τη κατασκευή του πανύψηλου XV κι αυτή δεν είναι άλλη από τη τεχνολογία BattleKnit. Το "ντοπαρισμένο" Flyknit πλεκτό που αξιοποιήθηκε για τη δόμηση του πλαισίου του og XV χρησιμοποιείται και στη low μορφή του εν λόγω κωδικού έχοντας βέβαια και τη συμπαράσταση των νημάτων Flywire που λειτουργούν κλασικά ως θηλιές για τη διέλευση των κορδονιών. Σημαντική προσθήκη είναι τα "υποστηρικτικά μαξιλαράκια" που έχουν ενσωματωθεί στη περιοχή του αχίλλειου τένοντα για λόγους lockdown αλλά και προστασίας. Από κει και πέρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως μας είναι και τελείως άγνωστα. Έχουμε λοιπόν μια ενδιάμεση σόλα που προέρχεται από phylon υλικό η οποία ενέχει και ρόλο σασί λόγω των υπερυψωμένων πλευρικών τοιχωμάτων στο πίσω μέρος της. Από κάτω της είναι συνδεδεμένες οι δύο κυριότερες αντικραδασμικές τεχνολογίες της swoosh ακριβώς όπως ήταν και στο Nike LeBron 9 ήτοι ένας αεροθάλαμος Air 180 στο πίσω μέρος κι ένας σχεδόν ορθογώνιος και παχύ θύλακας Zoom Air κρυμμένο στο έμπροσθεν μέρος. Τέλος, η εξωτερική σόλα είναι ενιαία και διαθέτει τη χάραξη του LBJ15 αλλά υπό κλίση ή γωνία αν προτιμάται. Στα του σχεδιασμού τώρα, το Flyknit πλεκτό προσφέρει όπως είναι κατανοητό άπειρους χρωματικούς συνδυασμούς, οι δύο λεπτές δερμάτινες ζώνες έχουν περιοριστεί σε έκταση αλλά συνεχίζουν να φέρουν διακοσμητικά αποτυπώματα ενώ έχουμε και την - εις διπλούν - επιστροφή του σήματος της εταιρείας σε πιο ορατά σημεία του παπουτσιού.
Θεωρώ πως αυτή τη φορά οι ιθύνοντες της signature σειράς του LeBron James πέτυχαν διάνα όσον αφορά τη κατασκευαστική προσέγγιση αλλά και τη σχεδιαστική προσέγγιση τόσο του high-top όσο και του low-top LBJ15 γεγονός που κατά την άποψή μου σπανίζει πια. Για όσους "ξελογιάστηκαν" με το "κοντό" 15άρι  καλό είναι να χουν υπόψη τους τα συν και τα πλην του συγκεκριμένου κωδικού πράγματα τα οποία μπορείτε να αναγνωρίσετε στα performing βιντεάκια που σας έχω συγκεντρώσει παρακάτω.