12 Απριλίου 2018

Testing Nike Kyrie Flytrap

Μια ιδιαίτερα προσφιλή τακτική της Nike είναι να κυκλοφορεί σχεδόν παράλληλα με τη κύρια signature μπασκετική σειρά παπουτσιών και μια ακόμη σειρά που είναι σαφέστατα οικονομικότερη και σχεδιαστικά συνήθως "μιμείται" τα μοντέλα της βασικής σειράς. Αυτή "κακία συνήθεια" ξεκίνησε περίπου στα τέλη των 90s με τα Team Jordan μοντέλα να χρίζονται η οικονομική εναλλακτική των og AJs και φτάνουμε στο σήμερα όπου έχουμε τη σειρά Mentality για τον Kobe, τη Soldier για τον LeBron κι όπως δείχνουν τα πράγματα τη σειρά Flytrap για τον Kyrie, μια ακόμη πιο low-budget σειρά για την ήδη low-budget signature σειρά του Uncle Drew. Αρκετά περίεργη αυτή η απόφαση της Nike η οποία πιθανόν να πιστεύει πως το όνομα του νυν ηγέτη των Boston Celtics έχει μεγάλη εμπορική αξία και μπορεί να επωφεληθεί αυτού αντί να κυκλοφορεί ένα ακόμη "άσημο" μπασκετικό παπούτσι.
Το Kyrie Flytrap είναι μια σχετικά ανάλαφρη κατασκευή που διαθέτει λίγα και καλά υλικά τα οποία μπορούμε βέβαια να τα βρούμε και σε άλλα μη-signature μπασκετικά της Nike. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το άνωθεν μέρος της κατασκευής όχι λόγω της μπουρίτο τύπου γλώσσας που φέρει αλλά εξαιτίας του υλικού που επιλέχθηκε για τη δόμησή του. Δεν είναι ακριβώς mesh αλλά ένα είδος textured-mesh όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της Nike θυμίζοντας κάτι από Flyweave χωρίς όμως να είναι. Για να αποφευχθεί η χαλαρότητα της μπουρίτο γλώσσας μια ραφτεί ελαστική ζώνη που ξεκινάει απ' την εσωτερική πλευρά και καταλήγει στην πρώτη οπή στους πρόποδες της γλώσσας. Εν συνεχεία υπάρχει μια ενδιάμεση σόλα από phylon υλικό σκληρότερης εντάσεως απ΄ το συνηθισμένο ενώ για να χουμε να λέμε στο έμπροσθεν μέρος της έχει τοποθετηθεί εντός ένας πολύ μικρός και παλαιάς κοπής θύλακας Zoom Air. Τέλος, το Flytrap έχει εφοδιαστεί με μια σκληρή εξωτερική σόλα με μοτίβο χάραξης παραπλήσιο με κείνο του Kyrie 4 αλλά με την περίφημη εγκάρσια ζιγκ-ζαγκ τομή να χει πολύ πιο ήπια μορφή. Σχεδιαστικά το Nike Kyrie Flytrap είναι ένα υβρίδιο που προκύπτει απ' τη διασταύρωση του Kyrie 1 (κέλυφος) και του Kyrie 4 (ενδιάμεση κι εξωτερική σόλα) και φυσικά έχει κληρονομήσει όλα τα γνωστά λογότυπα και μότο που κουβαλούν και τα τέσσερα og Nike Kyrie. Ντεμπούτο όμως κάνει και το νέο νούμερο της φανέλας του Uncle Drew με τον αριθμό 11 να ναι πρεσαριστό στη ράχη του καλά κρυμμένου heel counter.
Εγώ ως όφειλα, σας συγκέντρωσα παρακάτω τα λιγοστά μεν αλλά αρκετά ενδιαφέροντα performing βιντεάκια του κυκλοφορούν στο διαδίκτυο που αναλύουν τα συν και τα πλην του Nike Kyrie Flytrap. Το θέμα τώρα είναι να αποφασίσετε εσείς αν αξίζει να ξοδέψετε μερικά Ευρώ παραπάνω για να αποκτήσετε έναν γνήσιο Μαέβιους Παχατουρίδη ή θα προτιμήσετε μια απομίμησή του?