2 Απριλίου 2018

Testing Nike PG 2

Το Nike PG 2 είναι το τελευταίο signature μπασκετικό που κυκλοφόρησε για τη φετινή σεζόν η swoosh και θεωρείτο δικαίως ο πιο πολυαναμενόμενος κωδικός λόγω του "πρότερου εντίμου βίου" που διετέλεσε το πρωτότοκο μοντέλο της σειράς. Ο πνευματικός του PG 1, σχεδιαστής Tony Hardman, είναι ο ιθύνων νους πίσω κι από το σχεδιασμό του sequel της σειράς που το οποίο οφείλει να φέρει εις πέρας μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή μετά την απίστευτα μεγάλη αποδοχή που γνώρισε το PG 1. Το Nike PG 2 παρουσιάστηκε επισήμως πριν δύο μήνες και για την ώρα το παπούτσι έχει κυκλοφορήσει ήδη σε αρκετούς χρωματισμούς.
Εξ όψεως το Nike PG 2 μπορεί να μη θυμίζει σε κάτι το πρόγονό του - πράγμα πολύ θετικό κατ' εμέ - παρ' όλα αυτά όμως διατηρεί πολλές αν όχι όλες τις τεχνολογίες και τα υλικά που κουβάλαγε το PG 1. Το άνωθεν μέρος του παπουτσιού είναι μια neoprene bootie κατασκευή που χει "επικαλυφθεί" ως επί των πλείστον με mesh συν ολίγον τι από suede περιμετρικά του heel counter. Κοντά στο toe cap το mesh διακόπτεται εγκάρσια από μια ελαστική ζώνη ενώ στα σημεία που τερματίζει αναδύονται εκατέρωθεν των πλευρών του δύο ημι-ανεξάρτητα φτερά στα άκρα των οποίων εδρεύουν δύο οπές που συμμετέχουν στο locksdown του PG 2 κι όλο αυτό το σύστημα αντικαθιστά ή μιμείται αν προτιμάτε το δημοφιλέ στραπ του PG 1. Το πολυφορεμένο phylon υλικό αποτελεί και πάλι το βασικό υλικό δόμησης της ενδιάμεσης σόλας που κουβαλάει κι έναν θύλακα Zoom Air "εγκλωβισμένο" μόνο στο έμπροσθεν μέρος με τη διαφορά πως είναι πολύ πιο παχύς σε σχέση με πέρυσι (10mm) κι ακάλυπτος - από phylon - κι απ΄ τις δύο μεριές του. Μια ενιαία εξωτερική σόλα με επαναλαμβανόμενο μοτίβο χάραξης που θυμίζει κάτι από ανθισμένο λουλούδι αλλά τελικώς πρόκειται για μια ιδέα του Hardman που περιέχει στοιχεία από τον τόπο καταγωγής του "Κεραυνού" Paul George. Σα σχέδιον το PG 2 είναι τόσο-όσο χοντροκομμένο αφού ως γνωστόν ο παίχτης είναι και λάτρης των 90s μπασκετικών. Τα ανάποδα swoosh δηλώνουν πως πρόκειται για two-way παίχτη ενώ το σοφιστικέ λογότυπό του έχει και πάλι μια πολύ διακριτική και μίνιμαλ παρουσία.
Το Nike PG 2 κυκλοφορεί εδώ και περίπου δύο μήνες στην ελληνική αγορά και για την ώρα μπορεί να το εντοπίσεις κάποιος σε τρεις χρωματισμούς ενώ η τιμή του κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα. Όσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν αλλά προτού επιχειρήσετε οτιδήποτε ρίξτε μια ματιά στα performing βιντεάκια που ακολουθούν ώστε να ξέρετε πάνω-κάτω τι να περιμένετε από το νέο PG.