3 Ιουνίου 2015

Testing Nike LeBron 12 Low

Μια signature σειρά μπασκετικών παπουτσιών που θέλει να σέβεται το εαυτό της οφείλει πάντα να παρουσιάζει και μια "κοντή" - συνήθως - εκδοχή του βασικού μοντέλου της σειράς. Έτσι και για φέτος η Nike σχεδίασε και κυκλοφόρησε τη low έκδοση του τελευταίου LeBron παπουτσιού που διαφέρει σε πολλά σημεία από το "ψηλότερο" τόσο εμφανισιακά όσο και τεχνολογικά. Το Nike LeBron 12 Low κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό και παρά το γεγονός ότι δεν έχει φορεθεί από τον "Βασιλιά" σε κανένα επίσημο αγώνα των Cavs μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις σε αντίθεση με το πρόγονό του.
Το Nike LeBron 12 Low είναι ένα μοντέλο που χει σχεδιαστεί κατά 90% απ' την αρχή αφού η εταιρεία φρόντισε να ενσωματώσει σ' αυτό κάποια στοιχεία (τεχνολογικά και μη) της βασικής έκδοσης. Για παράδειγμα διατηρήθηκε η χάραξη της εξωτερικής σόλας όμως το αντικραδασμικό του σύστημα είναι διαφορετικό καθώς αφαιρέθηκαν οι δύο από τους τέσσερις μικρούς εξάγωνους θύλακες Zoom Air του μπροστινού τμήματος ενώ ο μεγάλος θύλακας Zoom που βρισκόταν στη φτέρνα αντικαταστάθηκε από έναν κλασικό θύλακα 180 Air Max. Το κέλυφος του LeBron 12 Low δεν είναι κατασκευασμένο από Megafuse υλικό αλλά αποτελεί συνδυασμό mesh και fuse υλικών και φυσικά καλωδίων Flywire. Επίσης, διατηρήθηκαν μόνο δύο μικρά "πτερύγια" Foamposite από τη μεγάλη ποσότητα υλικού που χρησιμοποιήθηκε στο og LeBron 12, τα οποία και λειτουργούν ως πλευρικά στηρίγματα. Τα υπόλοιπα συστατικά μέρη του μοντέλου είναι λίγο πολύ γνωστά και συνηθισμένα που χρησιμοποιεί η Nike.
Το μοντέλο κυκλοφορεί ήδη στην Ελλάδα αλλά δε χαίρει και μεγάλης εκτίμησης από το αγοραστικό κοινό ίσως επειδή είναι ένα παπούτσι που δεν έχει φορεθεί αγωνιστικά - ακόμη - από το "Βασιλιά". Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να πάρετε μια ιδέα σχετικά με τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του Nike LeBron 12 Low που αποτελεί μια οικονομικά προσιτή λύση για όποιον επιθυμεί ένα παπούτσι με το στέμμα του "Βασιλιά".