28 Ιουνίου 2015

Testing Nike Zoom Soldier IX (9)

Μπορεί η signature σειρά παπουτσιών του LeBron James να θεωρείται η σημερινή ναυαρχίδα της Nike στο τομέα των μπασκετικών υποδημάτων, παράλληλα όμως με αυτή "τρέχει" εδώ και μερικά χρόνια και μια οικονομικότερη σειρά του King. Η σειρά Nike Soldier αποτελεί μια συμφέρουσα επιλογή για όσους θέλουν οπωσδήποτε ένα μπασκετικό με το λογότυπο του LeBron και μάλιστα ορισμένα εξ' αυτών έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Το φετινό Nike Zoom Soldier IX σίγουρα είναι το πιο περίεργο και αντισυμβατικό μοντέλο της έως τώρα σειράς και ένα από τα πιο υποτιμημένα μπασκετικά της φετινής χρονιάς. Αντικρίζοντας το Soldier IX σε πολλούς έρχεται ασυνείδητα η εικόνα του EKTIO Breakaway όμως αισθητικά τα δύο αυτά μοντέλα δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.
Η κατασκευή του νέου Soldier μοιάζει λίγο πολύ με αυτές των πιο πρόσφατων low budget μοντέλων της Nike (HyperRev, Kyrie κτλ). Το επάνω τμήμα του είναι κατασκευασμένο κυρίως από mesh υλικό με αρκετές fuse επικαλύψεις στα "ευαίσθητα σημεία" του παπουτσιού αλλά και νήματα Flywire στο έμπροσθεν μέρος που είναι συνδεδεμένα με το στραπ του κουτουπιέ, κάτι πολύ πρωτοποριακό και καινοτόμο. Το εξωτερικά πλαϊνό πτερύγιο που φαίνεται να "δανείστηκε" από το LeBron 12 δεν είναι από Hyperposite υλικό όμως και αυτό καταφέρνει να προσφέρει ικανοποιητική πλευρική υποστήριξη. Για αντικραδασμική τεχνολογία έχουν χρησιμοποιηθεί δύο ανεξάρτητοι θύλακες Zoom Air (φτέρνα και μπροστά τμήμα), ενώ η χάραξη της σόλας με τα μικρά εξάγωνα θυμίζει εκείνη του περυσινού Soldier με τη διαφορά ότι "προσεγγίζει" περισσότερο το μοτίβο της σόλας του LeBron 12. Σίγουρα οι βασικότεροι πρωταγωνιστές του μοντέλου είναι τα δύο λουράκια-στραπ που ασφαλίζουν αστράγαλο και κουτουπιέ αντίστοιχα προσφέροντας μεγαλύτερη σταθερότητα και αίσθηση ασφάλειας.
Το Nike Zoom Soldier IX κυκλοφορεί ήδη στην αμερικανική αγορά και τα πρώτα σχόλια για αυτό είναι αναπάντεχα πολύ θετικά. Το μεγαλύτερο του προσόν είναι σίγουρα τα κρατήματα και η σταθερότητά του και βασικότερο του μειονέκτημα το όλου του παρουσιαστικό. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί ήδη σε συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων και μάλιστα στην έκδοση Quai 54. Καλό θα ήταν αν θέλετε να το προσθέσετε στη συλλογή σας να δείτε το παρακάτω ολιγόλεπτο βιντεάκι στο οποίο καταγράφονται λεπτομερώς όλα τα θετικά και αρνητικά σημεία του.