5 Ιουλίου 2015

Testing Nike Zoom Venomenon V

Τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες αθλητικών ειδών που ειδικεύονται στο τομέα των μπασκετικών υποδημάτων κυκλοφορούν εν μέσω καλοκαιριού σειρές παπουτσιών αφού όπως λένε "Summer Is Serious". Έτσι μετά το Zoom Soldier 9, η Nike κυκλοφόρησε ακόμη ένα μπασκετικό που προορίζεται για ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και για όσους επιθυμούν να μην αφήσουν το καλοκαίρι να πάει χαμένο. Το Nike Zoom Venomenon V ανήκει στη μη-signature σειρά μπασκετικών παπουτσιών του Kobe Bryant και χει βασικό της σκοπό να "θυμίζει" μοντέλα της επίσημης σειράς, όντας αρκετά οικονομικότερα. Το νέο μοντέλο της σειράς Venomenon είναι αρκετά εντυπωσιακό και με κάνει να αναρωτιέμαι γιατί δεν επέλεξαν αυτό ως signature παπούτσι του James Harden.
Το παπούτσι εκ πρώτης όψεως δείχνει σαν ένα κράμα μεταξύ Nike Kobe 8 και Nike HyperRev 2015 ή Hyperchase αν θέλετε. Το κέλυφος του είναι κατασκευασμένο κυρίως από mesh υλικό (και ολίγον τι από fuse) με μεγάλους πόρους κάτι που το κάνει εξαιρετικά ευάερο και εύκαμπτο, γι' αυτό το λόγο τοποθετήθηκαν σε καίρια σημεία νήματα Flywire για επιπρόσθετη υποστήριξη και κρατήματα. Για την απορροφητικότητα των κραδασμών τοποθετήθηκαν δύο ανεξάρτητοι θύλακες Zoom Air σε φτέρνα και έμπροσθεν μέρος του πέλματος και με μέθοδο ανάλογη του LeBron 12, δηλαδή μεταξύ ενδιάμεσης και εξωτερικής σόλας. Το πλαστικό heel counter είναι αρκετά ογκώδες "αγγίζοντας" και την εξωτερική σόλα κάτι που ίσως να προκαλεί μια ελαφρά δυσκαμψία στο συγκεκριμένο σημείο. Το Venomenon V διαφέρει κατά πολύ από το προγονό του τόσο ποιοτικά όσο και λειτουργικά αν και θεωρητικά θα 'λεγε κανείς ότι έγινε πλήρης αναβάθμιση της σειράς.
Το Nike Venomenon V έχει ως άμεσο ανταγωνιστή του το Nike KB Mentality αφού συγκαταλέγονται στη κατηγορία των low budget παπουτσιών που είναι κατάλληλα τόσο για παρκέ όσο και για ανοιχτά γήπεδα. Δε γνωρίζω αν έχουν κυκλοφορήσει ή εάν πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα και σε ποιά έκδοση καθώς πρόκειται να διατίθεται και με κανονική σόλα πέραν της διάφανης. Στα παρακάτω κλιπάκια μπορείτε να έχετε μια λεπτομερέστατη ενημέρωση σχετικά με το παρουσιαζόμενο μοντέλο και φυσικά να καταγράψετε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του. Όποιος τα αποκτήσει θα ήθελα αν είναι δυνατό να γράψει στα σχόλια παρακάτω ένα μικρό κείμενο για να μας πει τις εντυπώσεις του!