30 Μαΐου 2015

Air Jordan I (Chicago)

Το παπούτσι που άλλαξε σχεδόν πάντα στο χώρο του μπασκετικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα στο τομέα των μπασκετικών υποδημάτων δεν είναι άλλο από το Air Jordan 1. Αποτελεί δημιούργημα του Peter Moore και καταφέρνει ακόμη και 30 χρόνια μετά τη πρώτη του κυκλοφορία να "κοντράρει" στα ίσα - σε ότι έχει να κάνει σε πωλήσεις - πολλά από τα σύγχρονα μπασκετικά μοντέλα. Το μοντέλο φορέθηκε από το νεαρό τότε Michael Jordan όχι μόνο στη ρούκι του σεζόν στο NBA αλλά και σε αρκετούς αγώνες της επόμενης χρονιάς. Έχει κυκλοφορήσει κυριολεκτικά σε άπειρους χρωματικούς συνδυασμούς μερικοί εκ των οποίων γνώρισαν τεράστια επιτυχία ενώ άλλοι πέρασαν απαρατήρητοι.
Το εικονιζόμενο Air Jordan 1 το συντροφεύει το παρατσούκλι Chicago μιας και είναι "ντυμένο" στα χρώματα των Chicago Bulls. Ο συγκεκριμένος χρωματισμός πρωτοεμφανίστηκε το 1985 και έκανε πάλι την εμφάνισή του το 1994 καθώς η Nike επιθυμούσε με αυτό το παπούτσι να τιμήσει τον αθλητή που κυριολεκτικά την ανέδειξε και τη γιγάντωσε έστω και αν η απόσυρσή του από την ενεργό δράση δε διήρκησε πολύ. Με αυτά τα χρώματα και με μερικές ελαφρές σχεδιαστικές τροποποιήσεις (βλέπε λογότυπο Jumpman κ.ά.) επανακυκλοφόρησε το 2013 και γίνε ακόμη και τότε ανάρπαστο.
Η Jordan Brand με τη διαφημιστική εκστρατεία περί "Remastered" εκδόσεων που θα χαν ποιοτικότερα υλικά, καλύτερη κατασκευή και θα έμοιαζαν περισσότερο στις ορίτζιναλ εκδόσεις των κλασικότερων της μοντέλων, αποφάσισε για φέτος να επανακυκλοφορήσει το Air Jordan 1 Chicago και πραγματικά το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!! Το μοντέλο σε "ταξιδεύει" πίσω στο χρόνο αφού επέστρεψαν σε αυτό ορισμένα στοιχεία της ορίτζιναλ έκδοσης όπως η νάυλον γλώσσα με το λογότυπο της Nike στο μέσο της κορυφής της, δεν υπάρχει κανένας Jumpman στη φτέρνα του παρά μόνο το πρώτο λογότυπο του Air τα "Wings" και φιλοξενείται στο - όχι ορίτζιναλ - κουτί του un-laced όπως ακριβώς συνέβαινε και το 1985! Όσοι το προμηθευτήκατε πραγματικά είστε πολύ τυχεροί!
Όσοι επιθυμείτε περισσότερο πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο δεν έχετε παρά να κλικάρετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί.


3 σχόλια:

  1. Yasou apo tin Ameriki! moleis bpnka tnv selida sou, xaroume pou hparxoun Ellines me tnv idia arwstia!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Find me on twitter @platon203 kai to instagram @platosize13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια χαρά από Ελλάδα! Ναι υπάρχουν πολλοί με την ίδια αρρώστια και εδώ πέρα. Δυστυχώς δεν έχω ούτε Twitter ούτε και Instagram παρά μόνο το Blog, σελίδα στο Youtube και σε Facebook (για την ώρα)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή