24 Ιουνίου 2024

Another GT, another Academy! (official photos)

Έχω χάσει τη μπάλα με τη Nike το τελευταίο διάστημα με τα team models της και τα takedown αυτών που συν τοις άλλοις έχουν και παρόμοια ονομασία. Λίγο πολύ όλοι έχετε μάθει για την GT φαμίλια της Nike που προχωράει με τρεις συλλογές ενώ πριν αρκετό καιρό είχαμε μάθει για την takedown έκδοση της GT Cut συλλογής με το "επίθετο" Academy. Ε, ήρθε λοιπόν η ώρα για το takedown της CT Hustle που χει κι αυτή το επίθετο "Academy". Σοβαρά τώρα Nike?
Το Nike GT Hustle Academy είναι κατά κάποιο τρόπο ένα υποδεέστερο μοντέλο από το GT Hustle 2 που κυκλοφορεί αυτό το διάστημα. Ένα ημίψηλο μπασκετικό με τα σχεδόν απολύτως απαραίτητα συστατικά και εξηγούμαι για να μη παρεξηγούμαι, κοντόλαιμο μοντέλο με πλαίσιο κατασκευασμένο από ένα είδος mesh-knit που ομολογουμένως δείχνει πολύ premium κρίνοντας από τις φωτογραφίες. Από κει και πέρα έχουμε μια χαμηλού προφίλ ενδιάμεση σόλα αγνώστου προελεύσεως αλλά θα ρίσκαρα να πω ότι ίσως να είναι από renew foam χωρίς κανενός είδος Zoom μιας και δεν αναγράφεται κάπου κάτι σχετικό. Μίνιμαλ κι η χαράξη της εξωτερικής του σόλας που παραπέμπει περισσότερο σε πάτωμα running παπουτσιού κι όχι μπασκετικού. Σχεδιαστικά τώρα το GT Hustle Academy δεν είναι κάτι το τρομερό όμως είναι σίγουρα ομορφότερο από το GT Cut Academy ιδίως στην ασπρογκρί βερσιόν.
Το Nike GT Hustle Academy αναμένεται να κυκλοφορήσει λίγο μετά το πέρας του καλοκαιριού με την αρχική του τιμή να είναι τα 95 δολάρια. Καθόλου κακό αν και έπαιρναν να κατεβούν λίγο ακόμη ιδίως αν η midsole του δε περιέχει λιγάκι Zoom.

Read more »

19 Ιουνίου 2024

Jordan Tatum 2 (Momma's Boy)

Με το καλύτερο δυνατό τρόπο εκκίνησε η signature συλλογή του Jason Tatum ικανοποιώντας έτσι τις υψηλές προσδοκίες της Jordan Brand καθώς η εμπορευσιμότητα του Tatum 1 συμβάδισε με εκείνη του αντίστοιχα πρώτου κωδικού της συλλογής του HalleLuka. Με σκοπό να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, η Jordan επεδίωξε να ετοιμάσει το sequel που θα γνώριζε εξίσου μεγάλη επιτυχία έχοντας υποβληθεί βέβαια στις απαραίτητες "διορθώσεις" στα σημεία όπου χόλωνε ελαφρώς το Tatum 1. Γι' αυτό το λόγο προτιμήθηκε να διατηρηθεί στο τιμόνι της σειράς ο Bryant Klug, ένας ταλαντούχος σχεδιαστής που το τελευταίο διάστημα γεννούν και τα κοκόρια του αφού εκτός του πρώτου Tatum έχει εμπνευστεί το ορίτζιναλ GT Cut αλλά και το οικονομικότερο GT Cut Academy. Τον περασμένο Δεκέμβρη έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Jordan Tatum 2 με τον ίδιο τον παίχτη να τα πρωτοπροβάρει στη χριστουγεννιάτικη αναμέτρηση μεταξύ Lakers και Celtics στη Crypto Arena με τους Κέλτες να αναδεικνύονται νικητές. Προς τέρψη αρκετών sneakerheads το νεότερο Tatum ανακοινώθηκε σε δύο εκδόσεις διαφορετικές ως προς το χρώμα αλλά κι ως προς το βασικό υλικό δόμησης του πλαισίου.
Το Jordan Tatum 2 όσο κι αν δε του φαίνεται είναι μια εξίσου ανάλαφρη κατασκευή ακόμη και τώρα που δεν υφίστανται τα τεράστια κενά στη midsole. Ξεκινώντας όπως πάντα από το πλαίσιο, η στάνταρτ βερσιόν χρησιμοποιεί κλασικού τύπου mesh άλλα όχι με τόσο αραιή πλέξη όπως στο Tatum 1 και με fuse ενίσχυση στα απαραίτητα σημεία του. Η εκθειαζόμενη έκδοση είναι εντελώς διαφορετική αφού αξιοποιείται ο πολύ οικείος jacquard μουσαμάς που είναι σαφέστατα ανθεκτικότερος και επιτρέπει τις λεπτομερείς απεικονίσεις. Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του Tatum 2 είναι ίδια ανεξαρτήτως βερσιόν. Έχουμε ξανά μια ενδιάμεση σόλα από plylon foam που ταυτόχρονα λειτουργεί κι ως outsole αλλά με περισσότερη γόμα στο πάτωμα ώστε να επιτυγχάνεται η επιθυμητή πρόσφυση. Και στις δύο πλευρές έχει τοποθετηθεί μια μπαριέρα-συγκράτησης σα ξαπλωμένο 8αρι προερχόμενες από foam με το ένα διάκενο να είναι "παραγεμισμένο" mesh. Στο ρετιρέ της midsole έχει εγκατασταθεί ένα strobel board αμιγώς από Air που εκτείνεται απ' άκρη σ' άκρη σαν εκείνο που υπήρχε στο Nike PG 5. Τέλος, έχουμε μια σύνθετη εξωτερική σόλα που συνδυάζει τη κλασική γόμα με τη μορφή pods που περιέχουν herringbone και τις επίπεδες σαγρέ επιφάνειες που "ανήκουν" στη phylon midsole.
Νωρίτερα ανέφερα πως το Jordan Tatum 2 είναι ένα ακόμη προϊόν έμπνευσης του Bryant Klug, ενός ανθρώπου που φαίνεται να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του "Taco Jay" αφού κάνει το back-2-back. Πολλά easter eggs δεν υπάρχουν στο παπούτσι πέρα του "Find a Way" που χει χαραχτεί στο ψηλότερο από τα δύο οβάλ πλαίσια της εσωτερικής πλευράς όπως λιγοστές κι οι προσωπικές αναφορές σα το μικρό ζερό στο υποτυπώδες heel clip ενώ το λογότυπο του νυν πρωταθλητή βρίσκεται και πάλι μόνο του στη κορυφή κάθε γλώσσας και πουθενά αλλού. Χάρη στο παρατσούκλι της εικονιζόμενης βερσιόν είναι αντιληπτό ότι είναι αφιερωμένη στη μητέρα του Tatum γι' αυτό άλλωστε και τα δεκάδες λευκά κρίνα που χουν κατακλύσει το πλαίσιο. Τζορντανικό χωρίς μικρά ή μεγάλα Jumpman δεν υφίσταται οπότε στο sequel Tatum μετράμε τρία logos, στο εξωτερικό πλαϊνό, στη φτέρνα και στο πάτωμα σε πολύ μικρότερη διάσταση. Ανεξαρτήτως έκδοσης, σήμα κατατεθέν του κωδικού είναι δίχως αμφιβολία τα οβάλ σχέδια του foam σκελετού που υποστηρίζουν κάθε πλευρά κάτι που συνέβαινε εν πολλοίς και με το Tatum 1.
Το Jordan Tatum 2 παρουσιάστηκε επισήμως τον περασμένο Δεκέμβριο στον ασυνήθιστο χρωματισμό της μέντας έχοντας τη κωδική ονομασία "Vortex" και ήταν αυτή που ντεμπούταρε στα παρκέ του NBA στο Christmas Game μεταξύ των δύο πιο επιτυχημένων και λαοφιλέστερων franchises. Όπως συνέβη με το Tatum 1 έτσι και τώρα το πατούμενο έρχεται εντός ενός ασπρόμαυρου κουτιού με το τεράστιο logo του παίχτη να καλύπτει το καπάκι. Η σκληρότερη πλην πανέμορφη έκδοση "Momma's Boy" είναι ίσως η μοναδική που έχει εμφανιστεί ή κυκλοφορήσει έχοντας jacquard υφαντό αντί mesh κι η αλήθεια είναι πως δείχνει πιο premium. Η σύγχρονη ηγετική μορφή των Boston Celtics από τότε που λάνσαρε τα νέα του πατούμενα δε τα έχει σνομπάρει και φροντίζει να εμφανίζει ολοκαίνουργιους χρωματισμούς του και πολύ πιθανό τους εντυπωσιακότερους όλων να μη τους δούμε ποτέ αφού πρόκειται για αυστηρά PEs. Επόμενη στάση το Tatum 3 που θα είναι μια ελαφρώς διορθωμένη εκδοχή του 2!

Read more »

17 Ιουνίου 2024

New Balance, never Hesitates!! (official photos)

Η New Balance σα να το χει πάρει απόφαση πως δε πρόκειται να ιδρύσει στο εγγύς μέλλον μια νέα signature συλλογή γι' αυτό φροντίζει να αυξάνει και να πληθαίνει τις τρεις άσημες - πλην τίμιες - συλλογές της. Είναι ήδη έτοιμο το δεύτερο μοντέλο της συλλογής Hesi Low που δυστυχώς δεν είδαμε ποτέ στην Ελλάδα σε αντίθεση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη που το προμηθεύτηκαν κι έγινε ανάρπαστο όντα μια αξιόλογη επιλογή για τους λάτρεις των outdoor hoops.
Το New Balance Hesi Low V2 από πλευράς σχεδιασμού δεν έχει καμία απολύτως σχέση με πριν όμως σα κατασκευή είναι παρόμοια. Για το ελαφρώς ψηλότερο πλαίσιό του προτιμήθηκε ένας τύπος screen mesh με λιγοστό fuse και συνθετικό δέρμα κυρίως περίξ του κολάρου του. Σχετικά τώρα με το μεγαλούτσικο heel clip μάλλον έχει περισσότερο διακοσμητικό ρόλο παρά λειτουργικό. Η ενδιάμεση σόλα του ναι μεν δεν είναι τόσο μονοκόμματη με πριν ωστόσο χρησιμοποιήθηκε το ίδιο foam υλικό που δεν είναι άλλο από το FuelCell, μια στάνταρτ και οικονομική επιλογή. Πλήρως ανανεωμένη παρουσιάζεται η εξωτερική του σόλα του Hesi V2 που συνδυάζει herringbone με τη μορφή στοιβάδων έχοντας δύο κεντρικά σημεία, το κέντρο της φτέρνας και το pivot point μπροστά. Σχεδιαστικά τo Hesi Low V2 μου κάνει σαν ένα μείγμα των γραμμών του Kawhi 4 με εκείνες του TWO WXY V4 δείγμα ίσως προχειρότητας, ίσως κι όχι!
To New Balance Hesi Low V2 κυκλοφορεί ήδη στην Ευρώπη, για την ώρα σε μια χώρα, με την αρχική του τιμή να χει οριστεί στα 120 €. Τίμια θα έλεγα επιλογή ιδίως αν "προσανατολίζεται" για φανατικούς outdoor hoopers!

Read more »

12 Ιουνίου 2024

Four and the same!! (official photos)

Αν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο είναι μετρ του είδους η Nike, αυτό είναι το επαναλανσάρισμα παλαιών κωδικών με τη ταμπέλα πως πρόκειται για ολοκαίνουργιο προϊόν. Αστειεύομαι βέβαια αλλά κάπως έτσι υποπτεύομαι πως λειτούργησαν στη Nike όσον αφορά το τέταρτο μοντέλο της δεύτερης συλλογής του Γιάννη. Το Nike Giannis Immortality 4 βαδίζει κυριολεκτικά στα χνάρια του προηγούμενου κωδικού έχοντας υποστεί κάποιες στιλιστικές κυρίως διαφοροποιήσεις.
Το Giannis Immortality 4 τόσο ως προς τις γραμμές του όσο και ως προς τα υλικά κατασκευής του είναι μια κόπια του Immortality 3 με μερικές ανεπαίσθητες αλλαγές στο σχέδιο του πλαισίου του. Έχουμε και πάλι ένα χαμηλό πλαίσιο του οποίου τα 3/4 είναι από mesh μόνο που τώρα έχει ενισχυθεί εξωτερικά με πολλές γραμμές που θυμίζουν σκανδαλωδώς εκείνες του προσεχούς Converse BB Shift. Ακριβώς το ίδιο neoprene έχουμε για το πίσω μέρος μόνο που έχει ξανασμιλευτεί χωρίς να αλλάζει δραματικά το ύφος του. Από κει και πέρα τόσο το υλικό κατασκευής της midsole του όσο κι η μορφή της όπως και το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής του σόλας δεν έχουν αλλάξει στο παραμικρό. Συνολικά σα σχέδιο έχει ελαφρώς ανανεωθεί χωρίς βέβαια το reverse swoosh να χει μετακινηθεί αλλά είναι μικρότερο σε μέγεθος απ' εκείνο του Immortality 3. Κάποιοι κακοπροαίρετοι θα πουν πως πρόκειται για το Immortality 2!!
Το Nike Giannis Immortality 4 θα κυκλοφορήσει σύντομα με την αρχική του τιμή να μη πολυδιαφέρει από την αντίστοιχη του τρίτου μοντέλο της σειράς. Cop or drop?

Read more »

10 Ιουνίου 2024

First look of AE 2?? (unofficial photo)

Τις πρώτες πρωινές ώρες παρουσιάστηκε στο διακύκτιο η πρώτη ανεπίσημη φωτογραφία του δεύτερου μοντέλου της συλλογής του Anthony Edwards. Αν και πολλοί αναμένουν τον ερχομό της κοντής έκδοσης του AE 1 σήμερα παίρνουμε μια ιδέα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Λέω πρόκειται αφού υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο στην εικόνα να βλέπουμε ένα sample του AE 2 οπότε η τελική του μορφή ίσως να διαφέρει σημαντικά. Σχεδιαστικά έχει τη φιλοσοφία του AE 1 χωρίς να διαθέτει το αεροδυναμικό στυλ το οποίο άλλωστε ήταν απ΄ τα βασικότερα στοιχεία της γραμμής του.
Λογικά το ερχόμενο διάστημα ια ακολουθήσουν και οι επίσημες φωτογραφίες του.

Read more »

8 Ιουνίου 2024

Adidas A.E. 1 (All-Star)

Η Adidas μετά από προσπάθειες αρκετών ετών κατόρθωσε να διατηρεί στις τάξεις της τέσσερις signature συλλογές, με τη καθεμιά να προσφέρει κάτι διαφορετικό σε επίπεδο performing. Απ' τα φετινά μοντέλα αυτό ξεχώρισε ασυζητητί εξαιτίας κυρίως του φουτουριστικού του παρουσιαστικού δεν είναι άλλο από το A.E. 1! Ο κόμπο-γκαρντ των Timberwolves διάγει των καλύτερων ημερών του σε επαγγελματικό επίπεδο οδηγώντας την ομάδα της Minnesota στα Playoffs με τη φιλοδοξία να πάει όσο πιο μακριά μπορεί. Το step-up στην αγωνιστική του κατάσταση συνέπεσε όλως τυχαίως με τη κυκλοφορία του πρώτου μοντέλου της επίσημης συλλογής του. Μέχρι στιγμής σε όποιον χρωματισμό κι αν έχει κυκλοφορήσει το AE 1 έχει γίνει ανάρπαστο ενώ αναμένεται να ξεπουλήσει κι η low βερσιόν του η οποία διαφέρει ελάχιστα τόσο σχεδιαστικά όσο και κατασκευαστικά. Μια από τις εκδόσεις που εξαφανίστηκε σε χρόνο dt ήταν αυτή που φόρεσε ο "Ant-Man" στο φετινό All-Star Game της Indianapolis, στη δεύτερη παρουσία του παίχτη στη συγκεκριμένη ετήσια διοργάνωση.
Το απαστράπτων Adidas A.E. 1 "All-Star" είναι εμφανισιακά και μόνο εμφανισιακά κάτι τελείως κόντρα σ' ότι special έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από την Adidas Hoops. Αντί για τα στιλπνά TPU πτερύγια η εικονιζόμενη βερσιόν έχει διανθιστεί εκμεταλλευόμενη μια αστραφτερή επίστρωση των συγκεκριμένων σημείων του μοντέλου. Η ιριδίζουσα αυτή στρώση αλλάζει χρώμα ανάλογα με την ανάκλαση που κάνει το φως με εξαίρεση την εξωτερική σόλα που έχει γκριζαριστεί. Το κατά τα άλλα dark-themed ύφος της έκδοσης διαταράσσεται από το πρασινο-λάϊμ χρώμα με το οποίο έχουν "αναδειχθεί" τρία συγκεκριμένα μέρη του παπουτσιού όπως τα Three Stripes στο heel counter, το επίσημο λογότυπο του αθλητή στο μικρό υφασμάτινο tab της γλώσσας και τέλος το torsion bar που κρύβεται εντός της σόλας. Διαφορετικό χρώμα, μαύρο αντί λευκού, έχει και το κουτί μέσα στο οποίο προμηθεύεται κάποιος το "All-Star" AE 1 γεγονός που δείχνει ότι "έπεσε" πολύ φροντίδα και προδέρμ και στην εν λόγω έκδοση.
Το Adidas A.E. 1 "All-Star" (και γι' άλλους "Future") υπήρξε το εντυπωσιακότερο μπασκετικό του φετινού εορταστικού τριημέρου κι έγινε ανάρπαστο τόσο στο e-shop της Adidas όσο και στα φυσικά καταστήματα. Όποιος τώρα επιθυμεί να μάθει πολλά περισσότερα σχετικά με το πρώτο Edwards δεν έχει παρά να κλικάρει στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

Read more »

2 Ιουνίου 2024

Time for another Hustle! (official photos)

Πριν δύο μήνες περίπου σας είχα παρουσιάσει ένα πολλά υποσχόμενο team model της Nike που ανήκει βεβαίως στη συλλογή GT Hustle η οποία αρχικά ονομαζόταν GT Run. Αν και περιμέναμε το GT Hustle 3 να ντεμπουτάρει στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες εντούτοις ο Karl Anthony-Towns είπε να τα τσεκάρει νωρίτερα αφήνοντας στην άκρη τα πολυαγαπημένα του Nike Hyperdunk 2016.
Το στοιχείο που κερδίζει σίγουρα τις εντυπώσεις είναι το premium knit που έχει χρησιμοποιηθεί για τη δόμηση όλου του πλαισίου κι όχι μικρού μέρους του κάτι που είχαμε να δούμε πολύ καιρό από τη swoosh. Η ενδιάμεση σόλα του λέγεται πως είναι από το νέο cushlon foam 3ης γενιάς ενισχυμένο με έναν μεγάλο strobel από Zoom Air και σαν να μην έφτανε αυτό υπάρχουν και δύο Zoom pods στο μπροστινό μέρος. Όσον αφορά τώρα τα pods δε μπορώ να καταλάβω αν πρόκειται όντως για ανεξάρτητα μαξιλαράκια ή αν συνδέονται μεταξύ τους αντιγράφοντας κάπως τον Zoom θύλακα που υπήρχε στο Rize. Απλή μεν αλλά πανέμορφη η χάραξη της εξωτερικής του σόλας με το πίσω μέρος της να παραπέμπει περισσότερο σε running. Σα σχέδιο δε έχει καμία απολύτως σχέση με το τωρινό GT Hustle αφού πιο πολύ μοιάζει με φυσική συνέχεια της Nike Hyperdunk συλλογής εμποτισμένη με λεπτομέρειες από το Zoom Rize.
Το Nike GT Hustle 3 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουλίου με την αρχική του τιμή να ορίζεται στα 190 δολάρια. Ενδιαφέρεται κανείς?

Read more »