15 Δεκεμβρίου 2022

A Select model by Adidas! (official photos)

Η Adidas πέρα απ' τις τέσσερις εν ενεργεία signature συλλογές που λειτουργεί έχει φροντίσει να μη παραμελήσει τη πάντα αξιόλογη υποκατηγορία των team models. Ο δευτεροετής ψηλόλιγνος παιχταράς των Cleveland Cavaliers, ο πληθωρικός Evan Mobley αγωνίζεται αυτή τη σεζόν φορώντας τα Adidas Adizero Select που αισθητικά δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει μοντέλα από signature σειρές. Ίσως είναι μια καλή εναλλακτική αντί των takedown συλλογών των Trae και Dame!
Το Adidas Adizero Select φαίνεται σαν μια ανάλαφρη κατασκευή και σ' αυτό ίσως να συνηγορεί το Adizero που αναγράφεται στο πλαίσιο, μια λέξη που ναι συνυφασμένη με τις lightweight κατασκευές της Adidas. Εδώ έχουμε ένα διπλού τύπου mesh πλαίσιο, με τη παραδοσιακή του μορφή να λειτουργεί ως υπόστρωμα ενώ μια λεπτή mono-mesh στρώση καλύπτει όλο το κουτουπιέ και μεγάλη έκταση από τα πλαϊνά του. Πλησίον του toe-cap διακρίνουμε υπογείως μια ελαστική μπαντάνα τύπου Harden Vol. 4 που έχει ενεργό ρόλο στο lockdown του παπουτσιού. Η ενδιάμεση σόλα είναι 100% από LightStrike foam κι έχει πάχος αρκετά mm σε ομοιόμορφη μορφή δηλαδή δεν μειώνεται ξαφνικά στο μπροστινό μέρος. Μεταξύ midsole και εξωτερικής σόλας έχει εγκατασταθεί το γνώριμο για Adidas μπασκετικά torsion plate με τη μορφή 8αριού σαν εκείνα που υπήρχαν στα Crazy Exposive, Harden Vol.1 κ.ά. Τελευταίο επίπεδο της κατασκευής η επίπεδη εξωτερική σόλα με herringbone traction παντού αλλά με τη διαφορά πως στα οριοθετημένα σημεία της το herringbone έχει κάθετη κατεύθυνση. Το Adizero Select σχεδιαστικά είναι πολύ απλό και ήπιο για αυτή την εποχή αλλά δεν είναι κακό να χουμε πότε πότε και μοντέλα που δε κάνουν πολύ βαβούρα όντας λειτουργικότατα.
Το Adidas Adizero Select μπορείτε να το εντοπίσετε στην ελληνική αγορά αφού έχει ξεκινήσει ήδη να διατίθεται και μάλιστα στην ανταγωνιστικότατη τιμή των 120 €. Well done Adidas, well done!