7 Μαΐου 2022

Εξοπλισμένο με νέες τεχνολογίες το Luka 1! (official & unofficial photos)

Στη τέταρτη αναμέτρηση των Dallas Mavericks με τους Utah Jazz, το τέως wonderkid του ευρωπαϊκού μπάσκετ έκανε τα επίσημα αποκαλυπτήρια του πρώτου κι επίσημου παπουτσιού του από την Jordan Brand. Το Jordan Luka 1 έγινε αστραπιαία το πιο καυτό θέμα συζήτησης μεταξύ των sneakerheads και η μαμά εταιρεία φρόντισε λίγες ώρες αργότερα να αναγγείλει μέσω των ηλεκτρονικών της μέσων την εκκίνηση της νέας της μπασκετικής συλλογής της Jordan Brand συνοδευόμενο με λεπτομέρειες όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.
Το Jordan Luka 1 σχεδιάστηκε έχοντας κατά νου το απρόβλεπτο παιχνίδι του Luka Dončić εξού και το σχεδόν ολοκαίνουργιο σύστημα IsoPlate που συνεργάζεται με το νεοσυσταθέν foam για την ενδιάμεση σόλα που ονομάζεται Formula 23. Για το πολύ χαμηλωμένο πλαίσιο προτιμήθηκε ένα είδος mesh (μπορεί και ballistic) μόνο που σε εξωτερική πλευρά και toe cap έχουν επενδυθεί με καλώδια Flywire για λόγους αυτοσυγκράτησης το πέλματος. Δε το λες κι άσχημο. Από κει και πέρα το παπούτσι περιέχει όπως είπαμε το IsoPlate ένα σύστημα παρόμοιο με το Flight Plate του Air Jordan XXVIII και τη μετεξέλιξή του το Eclipse Plate που έκανε ντεμπούτο στο Air Jordan XXXIV. Το νέο πλαίσιο IsoPlate εν μέρει τυλίγει το πλευρικό μπροστινό κομμάτι του παπουτσιού με τα δύο μπλε σημεία να ενώνονται (?) στο πάτωμα όπως βλέπετε και στη τελευταία φωτογραφία ώστε να συγκρατεί το πέλμα του αθλητή στις απότομες εναλλαγές κατεύθυνσης. Ο αφρός Formula 23 είναι ένα ολοκαίνουργιο foam με το οποίο έχει δομηθεί ολόκληρη η ενδιάμεση σόλα του Luka 1 άνευ βεβαίως Zoom ή Air. Για τη χάραξη της εξωτερικής σόλας δεν υπάρχει κάποια ξεκάθαρη εικόνα ή σχετική ενημέρωση αλλά ποντάρω πως δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Σα σχέδιο το Jordan Luka 1 θυμίζει λίγο από Jordan XI Low IE λόγω του ανάγλυφου πλαισίου αλλά έχει το κατιτίς του και από το πρόσφατο Jordan Zoom Separate.
Ο ασπρομπλέ χρωματισμός που βλέπετε το Jordan Luka 1 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει πρώτος στις 30 Ιουνίου αλλά ακόμη δε γνωρίζουμε την αρχική του τιμή. Ο επόμενος παίχτης που η Jordan Brand θα τιμήσει δίνοντάς του signature συλλογή είναι φυσικά ο επόμενος μεγάλος Κέλτης, ο Jason ο Tatum!