13 Νοεμβρίου 2021

The 5th WNZ is unleashed! (official photos)

O Russell Westrbook στους έως τώρα αγώνες με τη νέα του ομάδα δείχνει μια σαφή προτίμηση για το One Take 3 έναντι του Why Not Zer0.4 αλλά λίαν συντόμως αυτό αναμένεται να αλλάξει. Ο λόγος είναι ο ερχομός του πέμπτου κωδικού της premium signature συλλογής του κι αυτές που βλέπετε είναι οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του Air Jordan Why Not Zer0.5! Μη ξεγελιέστε αυτό είναι πράγματι το Zer0.5 δεν πρόκειται για ένα πρώιμο δείγμα του Zer0.4!
To Air Jordan Why Not Zer0.5 πράγματι εκ πρώτης όψεως δείχνει σαν ένα επανασχεδιασμένο Why Not Zer0.4 μπολιασμένο με στοιχεία από το Jordan One Take 3. Το κέλυφος του WNZ5 είναι κλασικά ημίψηλο με πληθώρα υφασμάτινων οπών να ξεπηδούν από το textile mesh πλαίσιο μόνο που στην εικονιζόμενη έκδοση φαίνεται να πρόκειται για ballistic mesh! Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια η λοξή πορεία της γλώσσας και κατ' επέκταση των κορδονιών του. Ένα εξωτερικό heel counter παρόμοιο με του Nike Huarache δεσπόζει στο πίσω μέρος του μόνο που τα άκρα του συμμετέχουν στο δέσιμο του παπουτσιού. Σχετικά με το είδος foam της ενδιάμεσης σόλα του δεν υπάρχει ενημέρωση όπως δε είναι ακόμη γνωστό πόσους θύλακες Zoom Air θα περιέχει μιας κι υπάρχει σχετική αναγραφή ενώ από απόψεως μορφολογίας της θα έλεγα ότι συνδυάζει WNZ4 με One Take 3! Όσο για την εξωτερική σόλα αυτή είναι c(l)opy-paste η σόλα του Why Not Zer0.2 έχοντας διάσπαρτες ακίδες αντί μικρών κύκλων. Σχεδιαστικά τώρα δεν έχω πολλά να πω παρά μόνο πως κρίνοντας από τα τρία τελευταία WNZ επιβάλλεται να αλλάξει ο επικεφαλής σχεδιασμού της σειράς αφού φαίνεται να έχει "εγκλωβιστεί" σε ένα συγκεκριμένο ύφος
Η ημερομηνία κυκλοφορίας όπως και η αρχική τιμή διάθεσης του Air Jordan Why Not Zer0.5 δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά μαντεύω πως θα το δούμε αρχές του 2022 και σε τιμή ανάλογη με εκείνες των προηγηθέντων κωδικών.