6 Νοεμβρίου 2021

It's officially the Dame tim8!! (official photos)

Ο Δαμιανός μπορεί να μην έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την φετινή αγωνιστική περίοδο (η χειρότερη του ever τόσο παραγωγικά όσο και σε ευστοχία) όμως αυτό ίσως και να αλλάξει με τον ερχομό του όγδοου επίσημου μοντέλου της signature συλλογής του. To Adidas Dame 8 σας το είχα αποκαλύψει εδώ και κάμποσο καιρό όμως σήμερα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του κι έτσι έχουμε πλέον μια λεπτομερέστερη εικόνα του. Ο Dame τα έχει ήδη δοκιμάσει σε φιλικά προετοιμασίας καθώς και σ' ένα με δύο παιχνίδια της preseason και λογικά σύντομα θα τα φορέσει και σε επίσημους αγώνες.
Παρατηρώντας τα Adidas Dame 8 το πρώτο πράγμα που διαπιστώνουμε είναι πως οι κύριες σχεδιαστικές γραμμές του "πάτησαν" σ' εκείνες του Dame 7. Το πλαίσιό του είναι μια σύμπτυξη των Dame 7 και Dame 7 EXTPLY. Τα υλικά που διαθέτει προέρχεται κατά 50% από ανακυκλώσιμο υλικά υψηλής ποιότητας με το mesh φυσικά να κυριαρχεί ενώ σε κατά τόπου σημεία του πλαισίου διακρίνουμε fuse επιστρώσεις καθώς λιγοστά κομμάτια συνθετικού δέρματος. Στο Dame 8 θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του το νέο αντικραδασμικό foam της Adidas που ονομάζεται Bounce Pro και λογικά θα αποτελεί εξέλιξη του πάντα αξιόπιστου Bounce foam το οποίο προτιμήθηκε δεόντως απ' την εν λόγω σειρά. Για την εξωτερική σόλα του Dame 8 διαπιστώνουμε ότι διατηρήθηκε το ύφος του προκατόχου του με το οριοθετημένο χώρο μόνο που πλέον περιέχει κλασικό πατροπαράδοτο herringbone traction. Κατά μήκος του herringbone υπάρχουν δύο παράλληλες κοιλότητες καθώς και τρία εγκάρσια διάκενα ένα συνδυασμός που προφανώς επιχειρεί να κάνει ευλύγιστη και πιο bouncy τη σόλα του. Σα σχέδιο το Adidas Dame 8 είναι αναμφίβολα μια μετεξέλιξη του Dame 7 EXTPLY με λιγότερα και επανατοποθετημένα τα όσα υλικά απέμειναν. Πολύ όμορφα εκτελεσμένη η αναφορά του Dame στην εσωτερική μεριά και πιθανόν αχρείαστη η δεύτερη αναφορά του στο patch της πρύμνης.
Το Adidas Dame 8 έχει ανακοινωθεί πως να ξεκινήσει να διατίθεται στην αγορά περί τις αρχές του 2022 και με την αρχική τιμή διάθεσής του να ξεκινάει από τα 120 δολάρια.