28 Οκτωβρίου 2018

Testing Adidas Pro Bounce 2018

Κατά πως φαίνεται η Adidas για τη φετινή αγωνιστική περίοδο δε σκοπεύει να κυκλοφορήσει τη τρίτη έκδοση Explosive και πολύ πιθανόν η σειρά είτε να τερματίστηκε πρόωρα είτε προορίζεται να "συμπτυχθεί" με τη μπασκετική σειρά Yeezy. Την χηρεύσασα θέση αναμένεται να αναλάβει η σειρά Pro Bounce δείγματα της οποίας είδαμε και πέρυσι όταν η γερμανική εταιρεία σχεδίασε την Bounce βερσιόν του Crazy Explosive 2017. Το Adidas Pro Bounce 2018 λογίζεται ως ο άμεσος ανταγωνιστής του επετειακού Hyperdunk και θα αποτελέσει τη βασική επιλογή των πρωτοκλασάτων NBAers που συνεργάζονται με τη γερμανική εταιρεία μεταξύ των οποίων οι Kristaps Porzingis, Ricky Rubio και Donovan Mitchell.
Σα κατασκευή το Adidas Pro Bounce 2018 ναι μεν δείχνει "πτωχό" σε σχέση με τον άμεσο προκάτοχό του όμως διαθέτει ουκ ολίγα καλούδια που ίσως το κάνουν πιο ετοιμοπόλεμο και ανθεκτικότερο. Για τη δόμηση τον άνωθεν μέρους του Pro Bounce αξιοποιείται το βασικό συστατικό κατασκευής του Harden Vol. 2 ήτοι mesh το οποίο σε κατά τόπους σημεία του ενισχύεται κυρίως στα πλαϊνά με εκατοντάδες Forgefiber ίνες (κλωστές επικαλυμμένες με TPU). Για καλύτερο lockdwon και άνεση επιστρατεύθηκε η τεχνολογία Geofit που καλύπτει όλη τη ράχη του παπουτσιού, το heel counter και το κολάρο κάτι που συναντάμε και στη low έκδοση του μοντέλου αλλά σε μικρότερη κλίμακα. Στη συνέχεια ακολουθεί μια ενδιάμεση σόλα που είναι 100% κατασκευασμένη από Bounce υλικό, μια αντικραδασμική τεχνολογία που φαίνεται να προτιμάται πλέον αντί του Boost που όπως δείχνουν τα πράγματα θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μόνο η signature σειρά του γενειοφόρου MVP. Μεταξύ ενδιάμεσης και εξωτερικής σόλας έχει εγκατασταθεί το γνωστό και μη εξαιρετέο torsion plate σε σχήμα οκταριού αλλά τούτη τη φόρα σε μισοτελειωμένη μορφή. Τέλος, για τη χάραξη της εξωτερικής σόλας έχουμε πέντε ομάδες ομόκεντρων κύκλων με τα κέντρα τους να βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη και οι οποίο κύκλοι τέμνονται όχι με τυχαίο τρόπο. Σα σχέδιο το Pro Bounce παραπέμπει σε μια πιο αυστηρή εκδοχή του ορίτζιναλ Crazy Explosive με τα Three Stripes κοντά στο ύψος του κολάρου ενώ οι κάθετες γραμμές που μοιάζουν με νεύρα "ομολογούν" (όπως ατύπως καθιερώθηκε με το Adidas D Lillard 3) πως το παρόν πατούμενο είναι εφοδιασμένο με τη Bounce τεχνολογία.
Το Adidas Pro Bounce 2018 έχει καταφθάσει και στην εγχώρια ελληνική αγορά και μάλιστα δύναται να επιλέξει κάποιος είτε τη hi-top είτε τη low-top εκδοχή του. Για να μη μπερδευτείτε με άλλα φετινά μοντέλα της Adidas που εκτός από παραπλήσια εξωτερική εμφάνιση έχουν και σχεδόν ίδια ονόματα (βλέπετε Adidas Mad Bounce 2018 και Explosive Bounce 2018) θα σας συμβούλευα να ρίξετε μια ή και δυο ματιές στα παρακάτω performing βιντεάκια για να "εξοικειωθείτε" με το Pro Bounce.