15 Ιανουαρίου 2018

Testing Nike Kyrie 4

Το Nike Kyrie 4 πολύ πριν ξεκινήσει να διατίθεται στην αγορά έχει καταφέρει να γίνει το talk of the town και το πλέον πολυαναμενόμενο μπασκετικό της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Η πολύκροτη υπόθεση της μετακόμισης του Uncle Drew στη μπασκετομάνα Βοστόνη ίσως και να συνέβαλε στην αναμονή του νέο μοντέλου της signature σειράς που η αλήθεια είναι ότι έχει καταφέρει να "αντικαταστήσει" εκείνη του Black Mamba. Παράλληλα με την αγωνιστική επανεκκίνηση που κάνει στη καριέρα του Irving η Nike επέλεξε να φρεσκάρει το team που θα αναλάμβανε να σχεδιάσει το τέταρτο μοντέλο της σειράς κι έτσι τη θέση του σχιστομάτη Leo Chang πήρε ένας άλλος σχιστομάτης ο Benjamin Nethongkome που άθελά μου μερικές φορές τον μπερδεύω με τον Raj Koothrappali από τη σειρά  Big Bang Theory!
Το Nike Kyrie 4 τόσο από κατασκευαστικής σκοπιάς όσο και σχεδιαστικά δεν απέχει πολύ από την "περπατημένη" που χει υιοθετηθεί απ' την έως  σειρά. Το άνωθεν μέρος του νεότερου Kyrie είναι σχεδόν ισομερώς χωρισμένο στα δύο μιας κι αυτή τη φορά επιλέγει να χρησιμοποιηθούν δύο βασικά υλικά κατασκευής. Για το μισό μπροστινό μέρος έχει χρησιμοποιηθεί το πασίγνωστο και φιλικότατο engineered mesh ενώ για το υπόλοιπο μέρος του κελύφους έχει επιλεγεί κάτι σαν ακατέργαστο suede για τις κρύες νύχτες του χειμώνα! Το δεύτερο υλικό έχει τοποθετηθεί και στο μυτάκι του μοντέλου ενώ τιμής ένεκεν για τις ένδοξες και βαριές 90s κατασκευές έχει ραφτεί στη ράχη του και μια μικρή sστρώση από δέρμα. Τα νήματα Flywire παρέμειναν στη θέση που βρίσκονταν από πέρυσι αν και δε θεωρώ πως συμβάλουν στη περαιτέρω βελτίωση του lockdown του παπουτσιού. Η σημαντικότερη αλλαγή εντοπίζεται στο υλικό κατασκευής της ενδιάμεσης σόλας η οποία πλέον είναι από cushlon κι όχι από phylon που προτιμάται κατά κόρον από τη Nike ενώ κλασικά για Kyrie πατούμενο ένας τυπικός θύλακας Zoom Air βρίσκεται εντός της φτέρνας του. Μια ακόμη αλλαγή εντοπίζουμε στη χάραξη της εξωτερικής σόλας που ναι μεν έχει την πατροπαράδοτη "κυρτότητα" αλλά αποτελείται από πολλούς μικρούς ρόμβους με μια εγκάρσια ζιγκ-ζαγκ τομή ακριβώς στο κέντρο όπου καταφέρνει να "σπάει" τη σόλα στα δύο. Σα σχέδιο το Kyrie 4 είναι κατ' εμέ το "γλυκύτερο" μοντέλο της σειράς ίσως επειδή η κοψιά του μου κάνει πολύ old-school συν τα παραδοσιακά υλικά κατασκευής κάτι που δε συνηθίζεται να βλέπουμε στα σύγχρονα μπασκετικά.
Το Nike Kyrie 4 διατίθεται εδώ και καιρό και στην εγχώρια αγορά μας και η τιμή του πάνω-κάτω κυμαίνεται στα επίπεδα των περασμένων Kyrie. Οι low-budget signature σειρές όπως όλα δείχνουν έχουν κερδίσει το αγοραστικό κοινό μιας και η σχέση τιμής-ποιότητας τείνει ολοένα και να βελτιώνεται γεγονός που δε περνά απαρατήρητο. Παρακάτω σας έχω συγκεντρώσει - όπως συνήθως συμβαίνει - τα πιο εμπερειστατωμένα performing βιντέακια του Kyrie 4 για να έχετε μια ιδέα πριν πάρετε την απόφαση να τα "χτυπήσετε"!