20 Ιανουαρίου 2018

Nike Kobe XI Elite (Oreo)

Μπορεί να μετράμε κάτι παραπάνω από ένα χρόνο και κάτι μήνες από την τελευταία κι αλησμόνητη παράσταση του αθλητή που μεγαλούργησε φορώντας τη κίτρινη φανέλα των Los Angeles Lakers και προσέγγισε όσο κανείς άλλος τον GOAT κι όμως η αγωνιστική του αύρα παραμένει ολοζώντανη. Η Nike μαθημένη από παλιά (βλέπε Michael Jordan) συνεχίζει ακάθεκτη τη κυκλοφορία νεότερων παπουτσιών με την υπογραφή αλλά και το λογότυπο του Kobe Bryant καθώς ο Black Mamba παραμένει ένα από τα εμπορικότερα ονόματα αν και συνταξιούχος πια. Τα Nike Kobe A.D., A.D. NXT και A.D. Mid μεγαλώνουν τη κληρονομιά της signature σειράς του Kobe όμως κάποια από τα "εν ενεργεία" αγωνιστικά μοντέλα του εξακολουθούν να είναι "must have" για πολλούς από εμάς. Το Nike Kobe XI Elite είναι ένα από αυτά καθώς πρόλαβε και κυκλοφόρησε σε πολλούς χρωματισμούς εκ των οποίων κάποιοι ήταν απλά εκπληκτικοί. Μια απ' τις διακριθείσες εκδόσεις ήταν κι η "Oreo"!
Ένα περίτεχνο ασπρόμαυρο "κέντημα" κοσμεί το άνωθεν μέρος του παρουσιαζόμενου μοντέλου που θυμίζει λίγο πολύ σε μοτίβο το Flyknit που κοσμεί το Nike Zoom KD X "Fingerprint". Απαλό nubuck έχει τοποθετηθεί στη κορυφή κάθε γλώσσας ενώ δύο λεπτεπίλεπτες λωρίδες απ' το ίδιο υλικό έχουν ραφτεί κάθετα στη ράχη κάθε παπουτσιού αντί των μεγάλων heel patch που προϋπήρχαν εκεί κατά τις πρώτες εκδόσεις του ενδέκατου Kobe. Στη αριστερή λωρίδα βρίσκονται οι πασίγνωστες πια τέσσερις οριζόντιες κόκκινες γραμμές που υπενθυμίζουν τον τραυματισμό του θρυλικού Laker στον αχίλλειο τένοντα ενώ στο δεξιά λωρίδα υπάρχει μονάχα η υπογραφή του ένας συνδυασμός άλλωστε που χει "συμμεριστεί" και η EM βερσιόν του παπουτσιού. Την πέρα από κάθε αμφιβολία μίνιμαλ κατασκευή ολοκληρώνει μια εξωτερική σόλα που δεν είναι διάφανη αλλά συμπαγέστατη και σε λευκό χρώμα με χιλιάδες μαύρες πιτσιλιές μονάχα στη περίμετρό του. Δε μπορώ να πω, ωραίοτατο και λαχταριστό το μπισκοτάκι Oreo!
Για επιθυμείτε να μάθετε πολλά περισσότερα σε σχέση με τον 11ο Nike Kobe δεν έχετε παρά να κλικάρετε πάνω στον σύνδεσμο που ακολουθεί http://greeksneakcollector.blogspot.com/2016/01/nike-kobe-xi-elite-achilles-heel.html ενώ για την Engineered Mesh (EM) έκδοση έχουν ειπωθεί όλα τα σχετικά στο επόμενο link http://greeksneakcollector.blogspot.com/2017/05/nike-kobe-xi-em-mambacurial.html