20 Ιουνίου 2017

Testing Nike LeBron Soldier XI

Μπορεί η φετινή post season να ολοκληρώθηκε στο άψε-σβήσε και να μην επιφύλασσε  τελικά τις συγκινήσεις της περασμένης χρονιάς ωστόσο προλάβαμε να δούμε το "αγωνιστικό προφίλ" κάποιων νέων μπασκετικών μοντέλων. Nike KD 10, Hyperdunk 2017, Under Armour Curry 4 και εσχάτως το Nike LeBron Soldier XI (ή αλλιώς Soldier 11) ήταν τα τέσσερα παπούτσια που ντεμπούταραν και μάλιστα κατά τη διάρκεια των φετινών συντομότατων Τελικών. Στη σημερινή ανάρτηση θα ασχοληθούμε με το Soldier 11, το νεότερο μοντέλο της ανεπίσημα επίσημης δεύτερης signature σειράς του next best thing μετά την εποχή του Αέρινου.
Το Nike Soldier 11 αποτελεί το φυσικό διάδοχο του ένδοξου αν μη τι άλλο προκατόχου του το οποίο έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη περιβόητη ανατροπή του 3-1. Κατασκευαστικά ο ενδέκατος Στρατιώτης φέρει τη σχεδιαστική φιλοσοφία αλλά και τις τεχνολογίες που περασμένου μοντέλου. Ενιαίο bootie κέλυφος από foam υλικό με εξωτερική επένδυση από mesh συν ποσότητα nubuck ή ballistic mesh που χει τοποθετηθεί στη περίμετρο αυτού μια επιλογή που αναβαθμίζει ποιοτικά αλλά και αισθητικά το παπούτσι. Το πατροπαράδοτο lockdown με τη χρήση κορδονιών απουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά αφού η τεχνική με τα πολλαπλά στραπ μάλλον ήταν κρίθηκε επαρκέστατη. Τούτη τη φορά τα στραπ αυξήθηκαν σε τέσσερα από τρία που ήταν με ταυτόχρονη μείωση του φάρδους τους αλλιώς θα είχαμε ένα εντελώς φασκιωμένο μπασκετικό. Στη συνέχεια έχουμε τα γνωστά, μια ενδιάμεση σόλα από phylon υλικό μέσα στην οποία βρίσκονται δύο ανεξάρτητοι θύλακες Zoom Air στα συνήθη ύποπτα σημεία για τη Nike. Η κατασκευή ολοκληρώνεται από μια ημι-διάφανη εξωτερική σόλα με τριγωνικό μοτίβο χάραξης αντί συνεχόμενων τετραγώνων που χρησιμοποιήθηκαν για την πρόσφυση της σόλας του Στρατιώτη 10. "Ο νέος είναι ωραίος" όπως λέει και το γνωστό άσμα παρά το γεγονός πως ο νέοπας Στρατιώτης είναι κατιτίς κοντύτερος σε σχέση με τον παλιό και με μια ζώνη παραπάνω!! Τα swoosh μετακινήθηκαν στην εξωτερική πλευρά της σόλας και στην αρχή του άνωθεν στραπ από την εσωτερική όμως πλευρά ενώ το στέμμα σύμβολο του King μίκρυνε και μετατοπίστηκε πάνω στο εξωτερικευμένο heel counter. Όμορφη έμπνευση η επιλογή του χρωματισμού των σολών του ζεύγους με δύο διαφορετικά σύμβολα-λογότυπα όπου στο μεν ένα επιλέχθηκε η απεικόνιση ενός τεράστιου swoosh και στ' άλλο το στέμμα φυσικά του LBJ.
To Nike LeBron Soldier XI μπορεί τελικά να μην έφερε γούρι στον "Εκλεκτό" όπως το αμέσως προηγούμενο μοντέλο της σειράς αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι και μαυρόγατα. Το μοντέλο ήδη κυκλοφορεί στο εξωτερικό και αναμένεται να εμφανιστεί και στην Ελληνική αγορά σύντομα και σε αρκετούς χρωματισμούς αν κρίνω από τις εκδόσεις που χουν παρουσιαστεί στο διαδίκτυο. Για την ώρα θα σας προέτρεπα να παρακολουθήσετε με προσοχή τα performing βιντεάκια που χω συγκεντρώσει μιας και το φετινό καλοκαίρι αναμένεται καυτό με τα νέα μοντέλα που θα μας απασχολήσουν την επερχόμενη αγωνιστική σεζόν.