4 Ιουνίου 2017

Ετοιμαστείτε για το νέο Curry 4 (preview)

Κι έτσι ξαφνικά έσκασε μύτη από το πουθενά το Under Armour Curry 4! Στο πρώτο αγώνα των φετινών Τελικών του NBA ο δις-MVP πάτησε στο παρκέ της Oracle Arena φορώντας το τέταρτο μοντέλο της signature σειράς του. Το Under Armour Curry 4 έρχεται για να αντικαταστήσει το πιο αμφιλεγόμενο μπασκετικό παπούτσι των τελευταίων πέντε - τουλάχιστον - ετών. Μπορεί ο Στεφανάκος εδώ και καιρό να έκανε προπονήσεις φορώντας τα νέα του πατούμενα, η UA όμως είχε στοχεύσει προ πολλού τη περίοδο των Τελικών ώστε να τα ντεμπουτάρει επίσημα ο αθλητής της. Και τι καλύτερο ξεκίνημα για τους φετινούς Τελικούς!
Το Curry 4 από απόψεως εμφάνισης δε θυμίζει σε τίποτα το προκάτοχό του ενώ τα υλικά κατασκευής του δείχνουν πιο premium από ποτέ. Για την ώρα δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες σχετικά με το τί κουβαλάει το τέταρτο μοντέλο της σειράς όποτε για την ώρα θα προχωρήσουμε στην ανάλυσή μας κάνοντας κάποιες υποθέσεις και βασιζόμενοι στις εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Κατά τη γνώμη του Curry 4 φαίνεται να είναι μια καλτσοειδής κατασκευή σαν αυτή που είδαμε το φετινό Hyperdunk 2016 Elite αλλά με πιο ελαστική μορφή του πλεκτού. Το δεύτερο υλικό που διακρίνουμε στο παπούτσι καλύπτει τη περίμετρό του όπως ακριβώς συνέβαινε και με το λουστρίνι στο AJ XI μόνο που στη περίπτωσή μας έχουμε ένα είδος συνθετικού δέρματος ή πλαστικού που μιμείται το δέρμα προσδίδοντας μια "σκληράδα" στη κατασκευή. Εν συνεχεία έχουμε μια ενδιάμεση σόλα που και πάλι λειτουργεί ως σασί του ποδιού όμως είναι καλύτερα σμιλεμένο και πιο ραφιναρισμένο σε σχέση με αυτό που είδαμε στο Curry 3. Πιθανόν η ενδιάμεση σόλα να χει κατασκευαστεί σύμφωνα με τι απαιτήσεις της Charged τεχνολογίας χωρίς να αποκλείεται κι ένα εσωτερικό στρώμα ή ένα crash-pad από Micro G. Τέλος, η εξωτερική σόλα παρουσιάζει νέα χάραξη με το πίσω μέρος της να χει χωριστεί σχεδόν στα 4 (εκεί που υπάρχει το σήμα της UA) ενώ διακρίνουμε την ύπαρξη και κάποιου torsion plate ίσως και πάλι από ανθρακόνημα. Στα της εξωτερικής εμφάνισης τώρα το Curry 4 δείχνει πιο Curry από ποτέ μιας και το λογότυπο του παίχτη κυριαρχεί έναντι του logo της εταιρείας που χει "κρυφτεί" για τα καλά στο heel counter. Συνολικά πάντως έχει πολύ συμπαθητική εικόνα αν και το κατάλευκο παρουσιαστικό που είδαμε με τις χρυσές λεπτομέρειες δε θα έλεγα πως το κολακεύει ιδιαίτερα.
Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία κυκλοφορίας του Under Armour Curry 4 όπως επτασφράγιστο μυστικό παραμένει και η τιμή διάθεσής του αν και κυκλοφορεί μια φήμη πως θα είναι κατιτίς φθηνότερο σε σχέση με φέτος. Οψόμεθα.