1 Ιουνίου 2016

Η νέα συλλογή Ball 365 από την Adidas

Απ' ότι φαίνεται η Adidas κρατάει καλά κρυμμένα στα συρτάρια της πολλά νέα σχέδια για τα πιθανά παπούτσια που αναμένεται να δούμε στα επόμενα χρόνια. Πριν από λίγες μέρες και σχεδόν από το πουθενά η εταιρεία παρουσίασε μια νέα συλλογή μπασκετικών μοντέλων που προορίζονται κυρίως για την offseason και για εξωτερική χρήση. Η νέα σειρά βαφτίστηκε Ball 365 και θα διατίθεται σε τρία σχέδια ή κοψιές αν προτιμάται οι οποίες διαφέρουν αναμεταξύ τους υψομετρικά.
Η βασική έκδοση είναι η ενδιάμεση και καλείται Ball 365, η κοντύτερη είναι η Ball 365 Low και η Ball 365 X είναι η πανύψηλη. Όλες τους έχουν την ίδια ενδιάμεση σόλα "γεμάτη" με Bounce αντικραδασμικό υλικό και εξωτερική σόλα από Continental λάστιχο με επιθετικό μοτίβο χάραξης. Μερικά ακόμη κοινά σημεία τους είναι το mesh κέλυφος, τα πλευρικά πάνελ στη βάση της φτέρνας πάνω στα οποία υπάρχουν πολλές μικρές οβάλ προεξοχές ενώ ωραία ιδέα αλλά όχι πρωτότυπη (Nike KD 6) είναι η μέθοδος δεσίματος των κορδονιών όπου δεν έχουμε τις κλασικές οπές αλλά ένα ενιαίο καλώδιο που δημιουργεί θηλιές για τα κορδόνια. Η mid έκδοση που είναι και ελαφρώς ψηλότερη απ' τη low διαθέτει ένα ανεξάρτητο εγκάρσιο στραπ που "κουμπώνει" στα πλευρικά πάνελ και σε διάφορα σημεία τους ανάλογα την στήριξη που επιθυμεί κανείς. Το 365 X μοντέλο που είναι και το ψηλότερο, δε διαθέτει το στραπ που προαναφέρθηκε αλλά ένα ανεξάρτητο κάλυμμα που καλύπτει σχεδόν όλη την επιφάνεια της γλώσσας και "κουμπώνει" ξανά στα πάνελ αλλά χιαστί αυτή τη φορά περνώντας πίσω από τον αχίλλειο τένοντα. Σχεδιαστικά και τα τρία μοντέλα έχουν μια χοντροκομμένη σιλουέτα με τα κλασικά Three Stripes να δεσπόζουν στη μύτες, μια ιδέα που θα φορεθεί πολύ από την Adidas την ερχόμενη σεζόν.
Και τα τρία μοντέλα της νέας συλλογής Ball 365 αναμένονται να κυκλοφορήσουν περί τα τέλη του τρέχοντος μηνός ή το αργότερο κατά τις αρχές του Ιουλίου με τις αρχικές τιμές διάθεσής τους στην αμερικανική αγορά να κυμαίνονται μεταξύ 120 και 160 δολαρίων ανάλογα βέβαια την έκδοση. Νέα ήθη και έθιμα απ' την Adidas στη προσπάθειά της να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στον κλάδο των μπασκετικών υποδημάτων. Not bad!