15 Ιουνίου 2016

Nike Zoom Soldier X (preview)

Το μαγικό αριθμό δέκα φτάνει εφέτος μία ακόμη σειρά της Nike. Μπορεί η signature σειρά του LeBron James να έχει ξεπεράσει προ πολλού τα δέκα μοντέλα αυτό όμως δε σημαίνει πως η επίσημα παράλληλη μη-signature σειρά του King έχει παραμεληθεί. Ο παίχτης των Cavs ντεμπούταρε στο τρίτο αγώνα των φετινών Τελικών το δέκατο πατούμενο της σειράς Soldier κάτι που έχει πράξει και με προηγούμενα μοντέλα της εν λόγω σειράς.
Το Nike Zoom Soldier X απ' ότι φαίνεται διατηρεί το σήμα κατατεθέν της συγκεκριμένης σειράς που δεν είναι άλλο από τα στραπ, όμως αυτή τη φορά τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Καταρχάς το κέλυφος του Soldier X είναι ένα ενιαίο καλτσοειδές πλαίσιο όπου κυριαρχούν δύο υλικά, textile mesh με fuse εσωτερική επένδυση, κάτι ανάλογο δηλαδή μ' αυτό που είδαμε στο LeBron 13 Low. Κορδόνια δεν υπάρχουν και την όλη δουλειά του "κλειδώματος" του παπουτσιού αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας τα τρία φαρδιά εγκάρσια στραπ σε μπροστινό μέρος, στο μέσο και στο ύψος τους αστραγάλου. Αν μη τι άλλο τα στραπ του δείχνουν λειτουργικότερα από ποτέ! Στη συνέχεια διακρίνουμε (λογικά) μια ενδιάμεση phylon σόλα που "κρύβει" δύο ανεξάρτητους (αγνώστου πάχους) θύλακες Zoom Air σε φτέρνα και έμπροσθεν τμήμα. Τέλος, παρατηρούμε μια εξωτερική σόλα με τετραγονοειδές μοτίβο χάραξης και το υλικό κατασκευής να διαφοροποιείται ανάλογα την έκδοση. Στα του σχεδίου τώρα, το δέκατο Soldier δείχνει πολύ στιλάτο και σε πολλούς θυμίζει το Nike LeBron 20-5-5! Λογικά τα στραπ θα προσφέρουν απεριόριστες χρωματικές δυνατότητες όπως φυσικά και τα λογότυπα. Το στέμμα του βασιλιά βρίσκεται επάνω στο μεσαίο στραπ αλλά και σε μια γωνιά της σόλας ενώ swoosh υπάρχουν εκατέρωθεν των πλευρών κάθε παπουτσιού περίπου στο ύψους του κρυμμένου heel counter κι ακόμα μια φορά το βρίσκουμε στο μέσο της εξωτερικής σόλας.
Η ημερομηνία κυκλοφορίας του Nike Zoom Soldier X αλλά και η αρχική τιμή διάθεσής του δεν είναι ακόμη γνωστές. Θεωρώ βέβαια πολύ πιθανό να το δούμε στις προθήκες των καταστημάτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και σε τιμή ανάλογη του ένατου Soldier ίσως και φθηνότερο σε περίπτωση που τηρηθεί κι εδώ η νέα τιμολογιακή πολιτική της Nike (βλέπετε Nike KD 9).