7 Ιουνίου 2016

Testing Nike Zoom Ascention

Και λίγο προτού ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές, η Nike κυκλοφόρησε ένα ακόμη μπασκετικό που ανήκει κι αυτό στη κατηγορία των low budget μοντέλων. Το Nike Zoom Ascention μπορεί να μη φέρει το λογότυπο κάποιου αστέρα της εταιρείας παρ' όλα αυτά αποτελεί μια συμπαθέστατη επιλογή που κάνει αρκετά καλά τη δουλεία του. Ξεκίνησε να διατίθεται στο κοινό περί τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απρίλη σε μια ασυνήθιστα χαμηλή τιμή για τα σημερινά δεδομένα.
Το Nike Zoom Ascention είναι μια καθώς πρέπει κατασκευή, αρκετά συμπαθής και με τεχνολογίες που πριν από μερικά χρόνια θα χαρακτηρίζονταν premium. Το mesh είναι το βασικό συστατικό για τη κατασκευή του κελύφους (εσωτερικά υπάρχει και bootie) στις πλευρές του οποίου υπάρχουν κάποιες ενισχυτικές ραφές σε ακιδωτή μορφή που περισσότερο θυμίζουν τη γραμμή του παλμογράφου. Σ' ένα μικρό κομμάτι στη βάση της φτέρνας και κάτω από τη mesh επιφάνεια βρίσκεται "εγκλωβισμένος" ένας τύπος αφρώδους υλικού (foam padding) όπου λειτουργεί σαν ένα εξωτερικό heel counter. Για αντικραδασμική προστασία έχουμε και πάλι τη συνηθισμένη και πολυφορεμένη συνταγή της ενδιάμεσης σόλας από phylon υλικό που περιέχει στο έμπροσθεν μέρος της έναν τυπικό και μικρό θύλακα Zoom Air. Κι αφού το μοντέλο είναι κατάλληλο και για εξωτερική χρήση έχει χρησιμοποιηθεί μια πιο σκληρή γόμα με ενιαίο μοτίβο χάραξης. Στα στιλιστικά του Ascention θα έλεγα πως είναι ένα αρκετά απλουστευμένο μπασκετικό χωρίς πολλά μασκαραλίκια και με μοναδική τσαχπινιά τις ραφές στις πλευρές του.
Το Nike Zoom Ascention σίγουρα δε φτάνει σε ποιότητα αλλά και σε performing το Nike LeBron 13, ούτε το Hyperlive ούτε καν το Kobe Mentality 2. Είναι μια συμπαθέστατη και οικονομικότατη επιλογή για τις προπονήσεις σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και αν σερφάρετε στο διαδίκτυο θα το βρείτε σε ακόμη χαμηλότερη τιμή. Προτού βέβαια κάνετε τη "ψακτκή" σας ρίξτε μια ματιά στο ακόλουθο υπερ-αναλτικότατο βιντεάκι σχετικά με τα συν και τα πλην του Ascention. Keep Hooping!