9 Ιουνίου 2016

Air Jordan Super.Fly 5 (preview)

Ποιος να μας το λεγε και να το πιστεύαμε ότι η μοναδική μη-signature σειρά της Jordan Brand θα έφτανε αισίως στη πέμπτη της έκδοση. Πριν από κάμποσες ώρες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο οι πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες του πέμπτου κατά σειρά Super.Fly! Το Air Jordan Super.Fly 5 θα αποτελέσει λογικά και πάλι το ανεπίσημο μοντέλο του Blake Griffin που θα φορέσει στην ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Για να δούμε όμως περί τίνος πρόκειται.
Απ' αυτές τις πρώτες και κάπως θολές φωτογραφίες βλέπουμε ένα διαφορετικό μοντέλο σε σχέση με το περσινό Super.Fly. Το επάνω μέρος του απ' όσο διακρίνω φαίνεται να είναι ένας συνδυασμός fuse (μύτη), με mesh και foam για το ενδιάμεσο - και λίγο παραπάνω - τμήμα του ενώ το εναπομείναν μέρος του κελύφους του Super.Fly πιθανότατα να είναι ή από fuse ή από textile mesh. Για περισσότερη υποστήριξη έχουμε ένα inner bootie αντίστοιχο εκείνου που είχε το Super.Fly 3, μικρά υποστηρικτικά μαξιλαράκια περιμετρικά του αστραγάλου όμοια με αυτά που είχε το τελευταίο Melo και τέλος τους ιμάντες Dynamic Flywire. Για αντικραδασμική προστασία φαίνεται να χει επιλεγεί η περπατημένη λύση της phylon ενδιάμεση σόλας που περιέχει ένα θύλακα Zoom Air που λογικά κι αυτή τη φορά θα είναι ολομόναχος και μόνο στο έμπροσθεν μέρος. Όσοι περιμένατε να διαβάσετε περί Flightspeed (ή Flight Plate) τεχνολογίας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με τη Super.Fly σειρά δε μπορώ να σας το πω με 100% βεβαιότητα καθώς δε διακρίνω κάποια απ' τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης τεχνολογίας εκτός και αν υπέστει κάποια σημαντική τροποποίηση απ' τη τελευταία της εμφάνιση. Στο τελευταίο επίπεδο του παπουτσιού διαπιστώνουμε την ύπαρξη ενός νέου και ενιαίου μοτίβου χάραξης της εξωτερικής σόλας. Ολοκληρώνοντας τη σύντομη προεπισκόπηση θα έλεγα πως σχεδιαστικά το νέο Super.Fly κινείται στα όρια που χει λανσάρει η μέχρι τώρα σειρά, με αρκετά χρώματα μαζί και το λογότυπο Jumpman στα μέρη που συνήθως "κυκλοφορεί".
Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια πληροφορία σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας αλλά και τη τιμή διάθεσης του Air Jordan Super.Fly 5, αλλά η προϊστορία μας λέει ότι μάλλον θα πρέπει να το περιμένουμε γύρω στα τέλη Ιουνίου ή με αρχές Ιουλίου. Εσάς, σας ενθουσίασε το νέο Super.Fly?