30 Ιανουαρίου 2015

Testing Nike Zoom HyperRev 2015

Φαίνεται πως η Nike αποφάσισε να επενδύσει σε μια νεότερη σειρά μπασκετικών παπουτσιών τη HyperRev. Μετά τη τεράστια επιτυχία που γνώρισε το Zoom HyperRev τη περσινή χρονιά αποφάσισαν τα κεντρικά γραφεία του Oregon να δημιουργήσουν τη συνέχειά του. Το περσινό μοντέλο ίσως να αποτελεί το πιο επιτυχημένο μοντέλο της Nike για το 2014, ενώ θεωρείται άτυπα για πολλούς το πρώτο μοντέλο του Kyrie Irving. Αφού όμως το νούμερο δύο των Cavaliers απέκτησε πλέον signature σειρά αυτός που κατά πως φαίνεται είχε δρομολογηθεί για να προωθήσει το νεό HyperRev (βλέπετε λογότυπο του παίχτη σε όποια φωτογραφία κυκλοφόρησε αρχικά στο διαδίκτυο) είναι ο άτυχος λόγω τραυματισμού Paul George των Indiana Pacers.
Το Nike HyperRev 2015 δε θυμίζει σε κάτι το προκάτοχό μου αφού διαφέρει σε πολλά σημεία τόσο εσωτερικά αλλά και εξωτερικά. Τεχνολογικά έχει εφοδιαστεί με τα ίδια σχεδόν στοιχεία που 'χε το περσινό μοντέλο με τη μεγαλύτερη όμως διαφορά να βρίσκεται στα εσωτερικά του μέρη. Ο μεγάλος θύλακας Zoom Air που αποτελούσε έναν εκ των βασικότερων πρωταγωνιστών αντικαταστάθηκε από δύο ανεξάρτητους θύλακες σε φτέρνα και εμπρόσθιο μέρος. Το κέλυφος και αυτή τη φορά είναι από mesh υλικό με ενισχύσεις fuse σε ορισμένα σημεία του, όπως δηλαδή και στο πρώτο μοντέλο, με τη διαφορά ότι εξωτερικά και περιμετρικά της φτέρνας τοποθετήθηκε ένα μεγάλο λαστιχένιο heel cap για επιπλέον στήριξη. Τα καλώδια Flywire και αυτή τη φορά είναι πολύ πιο λειτουργικά απ' ότι σε άλλα μοντέλα της Nike ενώ εσωτερικά υπάρχει "κάλτσα" που θυμίζει αρκετά εκείνη του Crusader. Όσον αφορά το παρουσιαστικό του, είναι αρκετά πιο κοντό ενώ περιμετρικά η εξωτερική σόλα του φαίνεται να έχει "δανειστεί" στοιχεία από το Nike Hyperfuse 2012.
Το Nike HyperRev 2015 ήδη κυκλοφορεί σε αρκετά ηλεκτρονικά και μη καταστήματα στην Ελλάδα και η τιμή του είναι πολύ προσιτή. Λογικά θα κυκλοφορήσει σε αρκετούς χρωματισμούς και όσοι το σκέφτονται καλό είναι να ρίξουν πρώτα μια ματιά στο παρακάτω βίντεο στο οποίο καταγράφονται εν συντομία τα δυνατά αλλά και αδύνατα σημεία του μοντέλου. Όσοι πιστοί λοιπόν.....