2 Ιανουαρίου 2015

Nike Kobe X (preview)

Ο τραυματισμός του Kobe Bryant δεν αποτέλεσε σοβαρό εμπόδιο στη προσπάθεια "αναρρίχησης" του στη τρίτη θέση του πίνακα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών. Η Nike δεν θορυβήθηκε καθόλου απ΄ την άτυχη στιγμή του σταρ των Los Angeles Lakers αφού είχε ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό του νεότερου Kobe. Οι πρώτες εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο πριν από λίγες μέρες απεικονίζουν ένα ακόμη "χαμηλωμένο" Kobe με πολλά σχεδιαστικά στοιχεία δανεισμένα από τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς.
Η αμερικάνικη εταιρεία προφανώς αποφάσισε να επιστρέψει στην επιτυχημένη συνταγή των "κοντών" Kobe - αν και ουσιαστικά ποτέ δεν έφυγε από αυτή - με τις εικόνες να μαρτυρούν πως πρόκειται για ένα επανασχεδιασμένο Nike KD V Elite. Αν προσέξετε καλά θα διαπιστώσετε ότι στο πίσω μέρος υπάρχει ένας caged Ζοοm Air θύλακας ο οποίος ευελπιστώ να έχει ικανή απορροφητικότητα, αυτό δηλαδή που έλειπε απ' το KD V Elite. Φαίνεται επίσης να επιλέγεται η χρησιμοποίηση διάφανης σόλας κάτι το οποίο αρχίζει να κουράζει σαν επιλογή με κυρίαρχο παράδειγμα όλες τις έως τώρα εκδόσεις του Nike LeBron 12. Από κει και πέρα το πάνω μέρος δείχνει να είναι συνδυασμός mesh και fuse υλικών και θυμίζει κατασκευαστικά το νεοκυκλοφορηθέν Nike Kyrie 1.
Κάτι μου λέει πως τα φετινά τρία signature μπασκετικά παπούτσια της Nike δε θα γνωρίσουν και τόσο μεγάλη επιτυχία όσο οι προκάτοχοί τους, με εξαίρεση ίσως το LeBron. Όπως και να χει το νέο Kobe αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως κατά τις αρχές Φλεβάρη ενώ η κυκλοφορία του πιθανότατα να ξεκινήσει λίγες μέρες μετά. Ως τότε υπομονή και σας εύχομαι να έχετε ένα υγιές κ δημιουργικό 2015!!!