26 Ιανουαρίου 2015

PEAK Team Attitude (GH3 Edition)

Έχοντας μείνει εντυπωσιασμένος και απόλυτα ικανοποιημένος από το πρώτο μου PEAK μπασκετικό παπούτσι και πιο συγκεκριμένα το TP1, είπα να τολμήσω να αυξήσω τη συλλογή μου με ακόμη ένα παπούτσι της κινεζικής εταιρείας. Αυτό δε θα μπορούσε να είναι άλλο απ' το PEAK Team Attitude, το πιο επιτυχημένο και ίσως πιο αναγνωρίσιμο μοντέλο της εταιρείας έως σήμερα. Ναι καλά διαβάσατε, ίσως πιο αναγνωρίσιμο μιας και το παρουσιαζόμενο μπασκετικό πρωτοκυκλοφόρησε το 2010 και συνεχίζει ακόμη και εν' έτη 2015 να κυκλοφορεί. Το Team Attitude πρωτοφορέθηκε το 2010 από τον Mickael Pietrus των Orlando Magic και πολλοί από σας ίσως να θυμάστε να το "τιμά" ο παίχτης στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας με αντιπάλους τους Boston Celtics. Για κάποια μικρή περίοδο τα ίχνη του χάνονται μέχρι που ξανακάνει την εμφάνισή του το 2013, αυτή τη φορά στα πόδια άλλου αθλητή και "ντυμένο" με νέα χρώματα. Αυτός που επιλέχθηκε να τα αναγεννήσει είναι ο George Hill των Indiana Pacers με τον οποίο και γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία σε σημείο που είτε γκουγκλάρεις στο διαδίκτυο PEAK Team Attitude είτε PEAK GH3 να σου "φέρνει" τα ίδια αποτελέσματα.
Μετά απ' αυτή τη σύντομη ιστορική αναδρομή, ήρθε η ώρα για την τεχνολογική αποδόμησή του. Το μοντέλο είναι εξ' ολοκλήρου κατασκευασμένο από συνθετικό δέρμα με αρκετές επικαλύψεις και με ένα γυαλιστερό περιμετρικό κατά τα 3/4 πλαίσιο που θυμίζει κάτι από λουστρίνι και χρησιμοποιείται για να προσφέρει καλύτερα κρατήματα. Διαθέτει μια πλούσια εσωτερική επένδυση με "μαξιλαράκια" εκατέρωθεν των πλευρών του αστραγάλου. Το τριγωνικό σπάντεξ υλικό που καλύπτει μεγάλο μέρος του κουτουπιέ είναι αρκετά ικανοποιητικό χωρίς όμως να έχει εξυπηρετεί κάποιο λειτουργικό σκοπό. Ως αντικραδασμικό σύστημα, κυρίως στην περιοχή της φτέρνας, έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία Cushion-3. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρεία το σύστημα αυτό αποτελείται από τρία διαφορετικά υλικά, το συνηθισμένο foam υλικό που απορροφά τους πρωτογενείς κραδασμούς και διανείμει την ενέργεια αυτή ομοιόμορφα στο δεύτερο - και αγνώστου ταυτότητας - υλικό και το τελευταίο όπου αναλαμβάνει να επιστρέφει την "καθαρή" πλέον ενέργεια πίσω στον αθλητή. Το τριγωνικό διάφανο πλαστικό στο πίσω μέρος της εξωτερικής σόλας δεν αποτελεί μέρους του συστήματος, είναι απλά "εφετζίδικο". Τέλος, η χάραξη της σόλας είναι μεν απλή αλλά καταφέρνει να είναι αποτελεσματική και ιδανική για ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ.
Στο σχεδιαστικό σκέλος τώρα πολύ απλά θα αναφέρω πως έχουμε να κάνουμε με ένα παπούτσι της δεκαετίας του '90 με τις σχετικά λίγες αλλά όμως φαρδιές γραμμές του να σε παραπέμπουν στην καλύτερη περίοδο των μπασκετικών παπουτσιών. Το τριγωνικό σπάντεξ υλικό καταφέρνει να κάνει το PEAK πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό ακόμη και σε κάποιον που βλέπει απ' την τηλεόραση τον George Hill να αγωνίζεται με τους Pacers. Η έξυπνη τοποθέτηση του σήματος της εταιρείας πάνω στο σπάντεξ υλικό αλλά και η προσεχτική αναλογία των τριών χρωμάτων του παπουτσιού (λευκό, κίτρινο, μπλε), διατηρούν την εικόνα του φρέσκια ακόμη και μετά το πέρας αρκετών ετών απ' τη πρώτη κυκλοφορία του. Το μοναδικό στοιχείο που με "ξενίζει" λιγάκι είναι το προσωπικό λογότυπο του παίχτη που θα μπορούσε να είναι περισσότερο ευφάνταστο όμως με τον καιρό συνηθίζεται στο μάτι.
Όπως ανέφερα και στο πρόλογό μου, το PEAK Team Attitude ίσως να αποτελεί το πιο αναγνωρίσιμο μπασκετικό μοντέλο της κινεζικής εταιρείας. Μπορεί κατά τη πρώτη κυκλοφορία του ο χρωματισμός του μπλε-λευκού-μαύρου στα πόδια του Γάλλου σταρ των Orlando Magic να μην κέρδισε το αγοραστικό κοινό (ίσως και επειδή δεν είχε εξαπλωθεί η εταιρεία τότε), όμως κατά την επιστροφή του και "ντυμένο" στα χρώματα των Indiana Pacers, κατάφερε να κερδίσει πολλούς sneakerfans. Αν και ο χρωματισμός που ψάχνω διακαώς να βρω ακόμη είναι ο κατακίτρινος που φορέθηκε από τον George Hill στα περσινά Playoffs, τελικώς κατέληξα με τον κλασικό λευκό όπως θα διαπιστώσατε και απ' τις φωτογραφίες. Όταν το εντόπισα δε δίστασα να το δοκιμάσω και ομολογώ πως είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μοντέλο και μια πολύ καλή επιλογή για όποιον επιθυμεί ένα οικονομικό και ποιοτικό μπασκετικό αλλά και για εκείνον που θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό εκτός από Nike, Jordan και Adidas.
υγ. Αν ανατρέξετε στη σελίδα μου στο Youtube θα μπορέσετε να δείτε και ένα ολιγόλεπτο βίντεο με το εικονιζόμενο μοντέλο.