2 Οκτωβρίου 2023

A lighter version of the Cut 2?? (unofficial photos)

Σε χθεσινοβραδινό ινσταγκραμικό δημοσίευμα εμφανίστηκε ένα μπασκετικό της Nike με την επωνυμία G.T. Cut Academy (ACDM)! Τα στοιχεία για το συγκεκριμένο μοντέλο της swoosh είναι λιγοστά γι' αυτό και θα εστιάσω μόνο στην εξωτερική του εμφάνιση. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για μια φθηνότερη και πιο ανάλαφρη εκδοχή του "αυθεντικού" G.T. Cut 2 κι αυτό ίσως να σημαίνει το ξεκίνημα μιας budget friendly GT συλλογής που θα κοπιάρει και τα Jump και Hustle.
Βλέπουμε ένα low-top μπασκετικό που αξιοποιεί παλαιού τύπου mesh για τη δόμηση του πλαισίου και λιγοστό συνθετικό δέρμα. Για τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση αλλά θα πόνταρα πως φέρει μια phylon midsole με τουλάχιστον έναν Zoom Air θύλακα. Για το πάτωμά του δεν υπάρχει σχετική φωτογραφία οπότε για την ώρα αποτελεί μυστήριο το σχήμα της πρόσφυσής του. Συνολικά σα σχέδιο έχει ψήγματα απ' την κοψιά του Nike GT Cut 2 όμως εμένα περισσότερο μου θυμίζει το Nike Kyrie Flytrap που κυκλοφόρησε προ τριετίας κι έγινε ανάρπαστο.
All in all δε το λες άσχημο σα παρουσία αλλά πιο πολύ μοιάζει σα να είχαν υψηλό απόθεμα στη Nike κι αποφάσισαν να ξεστοκάρουν κατασκευάζοντας ένα τίμιο μη-signature μπασκετικό.