21 Οκτωβρίου 2023

Zap it up for Donte!! (official photos)

Η Anta έχει βαλθεί φέτος να ανακατέψει κατά πολύ τη κατηγορία των μπασκετικών υποδημάτων αφού μετά την προσθήκη του Kyrie Irving στο ρόστερ της σειρά παίρνει ο άλλοτε συμπαίκτης του Γιάνναρου, Donte DiVincenzo. Οι δύο αθλητές δεν είναι φυσικά του ίδιου αθλητικού μεγέθους επ' ουδενί όμως το πατούμενο με το οποίο ανακοινώθηκε η "πρόσληψη" του  Donte είναι π-α-ν-ε-μ-ο-ρ-φ-ο!!
Ο λόγος για το Anta Zap 1 που ναι μεν δεν είναι επίσημο signature του Divincenzo όμως προορίζεται να φορεθεί μονάχα από εκείνον εξού και τα ραμμένα D-D στο πίσω μέρος. Το πλαίσιό του συνίσταται κυρίως από mesh με πολύ αραιή πλέξη και fuse ταινία στα απολύτως απαραίτητα σημεία ενώ στο πίσω μέρος η δόμηση είναι αυτονόητα πιο συμπαγής. Για την ενδιάμεση σόλα του χρησιμοποιήθηκε το foam Nitroedge σε ένα σετάρισμα που θυμίζει εκείνο του Anta GH 4 καθώς το foam περιβάλλεται από σκληρότερο foam υλικό αλλά και από TPU μπάρες. Η εξωτερική του σόλα είναι κυριολεκτικά χάρμα ιδέσθαι με ευθείες γραμμές, herringbone, αφηρημένα σχέδια και χιαστί χαράξεις ένα συνδυασμό που δε θυμάμαι να χω ξαναδεί ποτέ. Το Zap 1 σα σχέδιο όπως δήλωσα και νωρίτερα είναι εκπληκτικό ιδίως με το τεράστιο λογότυπο της Anta που διακοσμεί (κι όχι μόνο) την εξωτερική πλευρά.
Το Anta Zap 1 διατίθεται ήδη από τα επίσημα ξένα site της Anta με τα 159 δολάρια να χουν οριστεί σαν αρχική του τιμή. Που ξέρετε ίσως στο μέλλον η Anta να μας επιφυλάσσει ένα επίσημο signature για τον Donte, εδώ signature απέκτησε μέχρι και ο Ντελασφεντόνας!