20 Ιουνίου 2018

Οι Γερμανοί επέστρεψαν!! The Clyde is back!! (official preview)

Η Puma μετά από απουσία είκοσι χρόνων επιστρέφει στα μπασκετικά παρκέ όπου πριν πολλές δεκαετίες είχε καταφέρει να αναδειχθεί αλλά κάπου μεταξύ late 80s με 90s άρχισε να χάνει την επαφή της με το συγκεκριμένο άθλημα. Το γνωστότερο μπασκετικό παπούτσι της Puma είναι φυσικά το θρυλικό Clyde το οποίο οφείλει τη φήμη του αλλά και το όνομά του στον Hall of Famer κι άλλοτε ηγέτη των New York Knicks τη δεκαετία του 70, τον αξεπέραστο Walt "Clyde" Frazier. Πριν όμως η Puma εγκαταλείψει το 1998 οριστικά κι αμετάκλητα το σπορ ανέκτησε μερική απ' τη φήμη της μέσω του τότε rookie των Toronto Raptors και καλύτερου dunker ever, του αειθαλή Vince Carter, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε να αντεπεξέλθει του ανταγωνισμού. Φέτος η Puma αποφάσισε να ξεστομίσει το δικό της "I'm back" και φρόντισε από νωρίς να συστήσει τη δική της ομάδα καλαθοσφαιριστών συνάπτοντας συμφωνίες με τρεις πολλά υποσχόμενους και ταλαντούχους rookies, τους Deandre Ayton, Marvin Bagley III και Zhaire Smith ενώ τοποθέτησε τον Jay-Z επικεφαλής του τμήματος Puma Basketball.
Πριν καμία ώρα κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες πρώτου μπασκετικού που κατασκευάζει η γερμανική εταιρεία μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια και το όνομα αυτού, Puma Clyde Court Disrupt! Πρόκειται για ένα μοντέλο που χει βασιστεί στο διαχρονικό Puma Clyde αλλά σε μια πολύ πιο εκσυγχρονισμένη μορφή και χωρίς υπερβολή θα έλεγα πως αποτελεί τη μπασκετική εκδοχή ενός πρόσφατου runnning κωδικού της εταιρείας, του Jamming Evoknit! Στις πρώτες επίσημες φωτογραφίες διακρίνουμε ένα παπούτσι με καλτσοειδές κέλυφος το οποίο αξιοποιεί το πλεκτό που χει αναπτύξει η Puma και αποκαλεί evoKnit με το σήμα κατατεθέν της Puma να χει ραφτεί μονάχα στην εξωτερική πλευρά ενώ κάμποση ποσότητα συνθετικού δέρματος (?) συν ένα τρόπον τινά τριγωνικό TPU heel counter ολοκληρώνουν το περίτεχνο άνωθεν μέρος του Disrupt. Ακολουθεί μια ενδιάμεση σόλα που περιέχει τη νέα αντικραδασμική τεχνολογία της Puma που συνίσταται από χιλιάδες μικρές λευκές χάντρες που καλούνται NRGY και είναι εγκλωβισμένες μέσα σε ένα ημιδιάφανο TPU πλαίσιο. Εντυπωσιακή old-schoolια από τους Γερμανούς που κατάφεραν να διατηρήσουν τις κλασικές γραμμές του Clyde προσαρμόζοντάς το στη σημερινή εποχή που θέλει knit πλαίσια και μίνιμαλ σχεδίαση.
Το Puma Clyde Court Disrupt αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές Οκτώβρη χωρίς ακόμη να είναι γνωστή η τιμή διάθεσής του. Ακούω γνώμες..