23 Μαρτίου 2018

Nike Kobe AD NXT 360: Η ιστορία συνεχίζεται!! (officially unveiled)

Τι κι αν ο Kobe μετρά μόλις ένας χρόνο και κάτι ψιλά από την ημέρα που αποσύρθηκε απ' την ενεργό δράση, η signature σειρά του προχωρά ακάθεκτη. Στο προχθεσινό ντέρμπι κορυφής μετά των Raptors και Cavs εθεάθη στο παρκέ της Quicken Loans Arena ο DeMarvellous DeRozan να προβάρει τα νέα Kobe. Τα παπούτσια με τα οποία αγωνίστηκε δεν είναι άλλα από τα Nike Kobe AD NXT 360 και ουσιαστικά πρόκειται για το 13ο μοντέλο της επίσημης signature σειράς του Black Mamba. Αυτό είναι το τέταρτο AD παπούτσι που σχεδίασε η Nike και η αλήθεια είναι πως τούτη τη φορά έκανε διάνα σε ότι αφορά το σχεδιασμό του.
Το Nike Kobe AD NXT 360 δείχνει πιο ποδοσφαιρικό από ποτέ και ταυτόχρονα δείχνει να χει πολύ απειλητικές διαθέσεις. Η αμερικάνικη εταιρεία επέλεξε να εξοπλίσει το νέο Kobe με αρκετές νέες τεχνολογίες εκ των οποίων η πιο εμφανής είναι αυτή του πλαισίου του. Το κέλυφος του NXT 360 είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της νέας τεχνολογίας Flyknit 360 και πρόκειται για ένα εύπλαστο πλεκτό το οποίο με τον καιρό σχηματοποιείται πλήρως (360) παίρνοντας το καλούπι του ποδιού του εκάστοτε χρήστη δίνοντας έτσι ένα καλύτερο 1-to-1 fit. Δε τελειώνουμε όμως εκεί με τις καινοτομίες. Το νεότερο AD θα διαθέτει ως είθισται για Kobe μια αποσπώμενη ενδιάμεση σόλα και θα διαθέτει δύο ειδών απορροφητικά υλικά, React και Lunarlon. Την ακριβή αναλογία των δύο αυτών foam δε τη γνωρίζουμε ακόμη όπως επίσης δε γνωρίζουμε και τη μορφολογία της ενδιάμεσης σόλα δηλαδή αν πρόκειται για έναν πυρήνα React εντός Lunar σόλας ή για κάποιον διαφορετικό και νέο συνδυασμό τους. Από κει και πέρα έχουμε ένα heel counter σαν εκείνο του πρώτου AD που όμως δείχνει να είναι πολύ πιο λειτουργικό και "απορροφημένο" από το κέλυφος του παπουτσιού ενώ η εξωτερική σόλα του έχει χαραχτεί με πολλά μικρά nubs και φέρει δύο ειδών μοτίβα χάραξης. Σα σχέδιο το 13ο Kobe έχει εμφυσήσει πολλά στοιχεία από τους άμεσους προγόνους του και χωρίς υπερβολή θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για ένα υβρίδιο του Kobe 11 και του AD (ότι του NXT). Ο συνδυασμός του λογοτύπου του Kobe και των συμβολικών τεσσάρων οριζόντιων γραμμών εντοπίζεται στη ράχη κάθε heel counter ξεχωριστά βεβαίως βεβαίως ενώ το ολομόναχο και χαμηλωμένο swoosh στην εξωτερική πλευρά προσδίδει μια ποδοσφαιρική αύρα στο νέο εγχείρημα της Nike.
Λογικά το Nike Kobe AD NXT 360 θα πρέπει να το αναμένουμε κοντά στο καλοκαιράκι ή λίγο πριν την ολοκλήρωση των φετινών Playoffs. Η τιμή τους είναι για την ώρα επίσης άγνωστη αλλά θεωρώ πως θα κυμαίνεται στα επίπεδα των πρόσφατων AD.