27 Φεβρουαρίου 2018

Adidas Crazy Light Boost 2018: Κάλλιο αργά παρά ποτέ (preview)

Ήταν γνωστό απ' το περασμένο κιόλας καλοκαίρι πως η Three Stripes προετοιμαζόταν για να κυκλοφορήσει έναν ακόμη κωδικό της διαχρονικότερης non-signature μπασκετικής της σειράς κι επιτέλους η αγωνία έλαβε τέλος. Πριν κάμποσες ώρες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του έβδομου κατά σειρά Crazy Light αν και πλέον τα μοντέλα της εν λόγω σειράς δεν είναι πια τόσο light όσο άλλοτε. Το Adidas Crazy Light Boost 2018 (CLB 2018) θα αποτελέσει τη συνέχεια του άκρως εμπορικότατου CLB 2016 και γι' αυτό ίσως το λόγο τα δύο μοντέλα μοιάζουν σχεδόν σα δύο σταγόνες νερό.
Οι επίσημες φωτογραφίες του CLB 2018 παρουσιάζουν ένα μπασκετικό που δε διαφέρει σημαντικά από τον άμεσο προκάτοχό του. Το άνωθεν μέρος του θυμίζει πολύ έντονα τη Primeknit (PK) εκδοχή του CLB 2016 κυρίως λόγω της απουσίας των πλαστικών πτερυγίων εκατέρωθεν των πλευρών του τα οποία έχουν αντικατασταθεί από έξι φαρδιά νήματα που προφανέστατα έχουν διττό ρόλο. Η σημαντικότερη κι εμφανέστατη διαφορά μεταξύ του νεότερου CLB και του περασμένου PK CLB είναι το υλικό κατασκευής του κελύφους μιας κι απ' ότι φαίνεται το φετινό μοντέλο αξιοποιεί ένα είδος neoprene υλικού (ούτε καν jacquard) με μπόλικη fuse επίστρωση στα αναγκαία σημεία υποστήριξης. Το εξωτερικό heel counter του νέου CLB 2018 επανασχεδιάστηκε ακολουθώντας τη φιλοσοφία του αντίστοιχου heel counter που εντοπίζουμε στο τελευταίο D Rose 8. Από κι και πέρα το εναπομείναν μέρος του παπουτσιού είναι κατά 90% ίδιο με κείνο του CLB 2016 αλλά με κάποιες πολύ μικρές κι ανεπαίσθητες τροποποιήσεις όπως το ημιδιάφανο TPU roll cage που μάλλον "κλάπηκε" σαν ιδέα από το Harden Vol 1 ενώ το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλας υπέστη έναν ελαφρύ καλλωπισμό αφού το traction του CLB 2016 ήταν απ' τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων. Από κει και πέρα σε ότι έχει να κάνει με το παρουσιαστικό του έβδομου Crazy Light το μόνο που χω να δηλώσω είναι πως δείχνει κάπως πτωχό σε σχέση με πριν.
Κάπως έτσι λοιπόν ολοκληρώνει η Adidas τη φετινή της φαρέτρα με τα αγωνιστικά της υποδήματα. Το Crazy Light Boost 2018 αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και στην ελληνική αγορά και η τιμή του δε θα ξεπερνά τα 120 ευρώπουλα. Εύχομαι πάντως η Adidas να χει ήδη προετοιμάσει και την αναβαθμισμένη βερσιόν και να την εμφανίσει λίαν συντόμως.