4 Μαρτίου 2017

Under Armour Curry 3ZER0 (preview)

Βρισκόμαστε προ των πυλών για τη φετινή post season στο NBA αφού απομένουν περίπου είκοσι αγώνες για την ολοκλήρωση μιας ακόμη ενδιαφέρουσας κανονικής περιόδου. Αυτό σημαίνει πως οι εταιρείες που καταπιάνονται με το συγκεκριμένο σπορ και διαθέτουν παράλληλα signature σειρές των δημοφιλέστερων αθλητών στην αντίπερα όχθη είναι έτοιμες να παρουσιάσουν τις νέες δημιουργίες τους για τα Playoffs του 2017. Η Under Armour θέλοντας πιθανότατα να ξορκίσει την ατυχία που την έπληξε με τη κυκλοφορία του τρίτου μπασκετικού παπουτσιού του Στεφανάκου του Κάρι, έσπευσε να μας ανακοινώσει μέσω του λογαριασμού του παίχτη στο twitter το νέο πατούμενο που θα φορά στα φετινά Playoffs ο δις MVP! Και το όνομα αυτού Under Armour Curry 3ZER0!!
Και ως γνωστόν όταν μιλάμε για τα μπασκετικά της post season γνωρίζουμε πως πρόκειται για μοντέλα τα οποία διαθέτουν κάποια από τα περισσευούμενα απομεινάρια των επίσημων εκδόσεών τους μαζί με ορισμένες μικροαλλαγές ή αντικαταστάσεις υλικών τους. Απ' αυτόν το κανόνα δε γινόταν να εξαιρείται το 3ZER0 το οποίο διατήρησε από το Curry 3 την περίεργη ενδιάμεση σόλα από Charged υλικό καθώς και το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλας. Πάμε τώρα στα σημεία που ανανεώθηκαν ή τροποποιήθηκαν. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται να έχουμε ένα ενιαίο κέλυφος από Threadborne υλικό με επικαλύψεις από fuse στο toe cap αλλά και στο πλάι. Και μπορεί τα πτερύγια από ανθρακόνημα να μας κούνησαν μαντήλι δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με τη τεχνολογία Anafoam. Ζει και βασιλεύει και σ' αυτό το Curry αλλά έχει μια πιο χρηστική μορφή αφού χρησιμοποιείται για να δομηθεί ένα ημι-ανεξάρτητο κολάρο που λογικά θα λειτουργεί ως μια άτυπη αλλά ενσωματωμένη επιστραγαλίδα. Στις φωτογραφίες θα παρατηρήσετε πως εκατέρωθεν των πλευρών υπάρχουν δύο προεκτάσεις του υλικού που εισχωρούν στο Threadborne κέλυφος και διαθέτουν στα άκρα τους οπές για τα κορδόνια μια παραλλαγή δηλαδή της αντίστοιχης έμπνευσης που είδαμε στο Adidas D Rose 6. Εμφανισιακά και πάλι δεν βλέπουμε κάτι το ιδιαίτερο ή κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί παρ' όλα αυτά αξίζει να σημειωθεί πως έχουμε την επιστροφή του σήματος της εταιρείας επάνω στο κέλυφος και σε εμφανέστατο μάλιστα σημείο.
Εν κατακλείδι το Under Armour Curry 3ZER0 εμφανίζεται ελαφρώς πιο αδυνατισμένο και ίσως πιο στιλάτο απ' τον άμεσο πρόγονό του που ομολογουμένως δε ανταποκρίθηκε στις υψηλές προσδοκίες που άθελα του έθεσε το Curry 2. Λέτε να τα καταφέρει το τρία το ζερό?