31 Μαρτίου 2017

Πανέτοιμο το νέο Nike Hyperdunk 2017 (preview)

Το Hyperdunk 2016 κατάφερε να επαναφέρει τη διασημότερη μη-signature σειρά της Nike στη πορεία που είχαν χαράξει τα πρώτα μοντέλα της κι απ' την οποία φάνηκε να παρεκκλίνουν οι μεταγενέστερες γενιές. Το τελευταίο Hyperdunk κυκλοφόρησε σε πολλές και διαφορετικές εκδόσεις συμμαζεύοντας κατά κάποιο τρόπο τις πτωτικές πωλήσεις που γνώρισε Nike με τη χοντροκομμένη και πέρα κάθε αμφιβολίας έκδοση που κυκλοφόρησε το 2015 και θεωρήθηκε από αρκετούς ως το κύκνειο άσμα της ένδοξης σειράς. Πριν λίγες μέρες όμως κυκλοφόρησαν και οι πρώτες φωτογραφίες του όγδοου κατά σειρά Hyperdunk που αναμένεται να κυκλοφορήσει κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Οι ανεπίσημες φωτογραφίες του Nike Hyperdunk 2017 παρουσιάζουν ένα μοντέλο με πολύ καθαρή εμφάνιση χωρίς περιττά μπιχλιμπίδια. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα πατούμενο με woven ή jacquard κέλυφος ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το στο εν λόγω μοντέλο θα κάνει ντεμπούτο η νέα αντικραδασμική τεχνολογία της swoosh. Το νέο Hyperdunk θα χρησιμοποιεί ένα νέο είδος Lunar foam (χωρίς Zoom θύλακες) το οποίο θα είναι μαλακότερο και ελαφρύτερο απ' ότι έχουμε συνηθίσει και θα αποτελεί λογικά την απάντηση της Nike στο Boost της Adidas. Επίσης σ' αυτές τις εικόνες διαπιστώνουμε πως το παπούτσι διαθέτει μια ολοκαίνουργια χάραξη που θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ως μια παραλλαγή του Kobe IX αλλά με γονίδια από τη περίφημη και παλιά τεχνολογία Feet You Wear. Το Nike Rev 2017 πιθανότατα να συνέβαλε τα μέγιστα στο σχεδιασμό του νέου Hyperdunk που εμφανίζεται εξαιρετικά λιτό, με το heel counter να ναι το μοναδικό στοιχείο που "αναστατώνει" τη σιλουέτα του αν και αντιγράφει το αντίστοιχο heel counter του περίφημου Mag Air.
Το Nike Hyperdunk 2017 αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ψηλή αλλά και σε κοντή έκδοση και οι τιμές τους θα κυμαίνονται μεταξύ 130 και 140 δολαρίων. Για να δούμε βρήκε επιτέλους η Nike την απάντηση στο γρίφο που της έβαλε εδώ και καιρό η Three Stripes με το Boost?