24 Φεβρουαρίου 2017

Testing Nike Zoom Rev 2017

Το Nike Zoom Rev 2017 δεν είναι τίποτε άλλο από το τέταρτο μέλος της οικογένειας HyperRev που ξεκίνησε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια. Το πρώτο HyperRev αποτέλεσε μια νέα καινοτόμο και μινιμαλιστική πρόταση της Nike και ήταν δια χειρός Leo Chang όμως η συνέχεια της σειράς δεν κινήθηκε στη ίδια φιλοσοφία. Ακολούθησαν τα συμβατικότερα HyperRev του 2015 και 2016 και φέτος κυκλοφορεί το τέταρτο Rev που αποχαιρετά κι αυτό με τη σειρά του το "Hyper" που συντρόφευε τόσα χρόνια δεκάδες μπασκετικά της Nike. Λέτε να εξαφανιστεί και από το Hyperdunk?
Το φετινό Rev είναι μια πιο φυσιολογική κατασκευή σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό μοντέλο που τελικά δε κατάφερε να σαγηνέψει τα πλήθη όπως ο πρωτότοκος. Ένα ακόμη low budget μπασκετικό που χρησιμοποιεί εύκαμπτο textile mesh για τη κατασκευή του άνωθεν μέρους του, με fuse στα συνήθη ύποπτα σημεία. Στο κολάρο το υλικό διαφέρει αφού γίνεται πιο συμπαγές ενώ ένα εξωτερικό heel counter ενισχύει περαιτέρω το lockdown. Για την αποτελεσματικότερη απορρόφηση των κραδασμών έχει κλασικά επιστρατευτεί μια ενδιάμεση σόλα από phylon που περιέχει και πάλι μόνο ένα θύλακα Zoom στο γνωστό σημείο, δικαιολογώντας έτσι την ύπαρξη της λέξης "Zoom" στην ονομασία του παπουτσιού. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μορφολογία της εξωτερικής σόλας που αξιοποιεί το γνωστότερο μοτίβο χάραξης με τη διαφορά ότι η επιφάνειά της έχει κυματοειδή μορφή με αρκετά ήπιες αυλακώσεις. Τώρα όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση του παπουτσιού μάλλον πρόκειται για μια συνηθισμένη swoosh σιλουέτα χωρίς κάτι το εξρίμ ή κάτι που να ναι άξιο μνείας.
Το Nike HyperRev 2017 εεεε Rev εννοούσα είναι ένα μπασκετικό παραπλήσιο του Nike Zoom Live 2017 με μοναδική τους ίσως διαφορά την τοποθέτηση του θύλακα Zoom Air. Στο μεν Rev ο θύλακας βρίσκεται στο "πυθμένα" της ενδιάμεσης σόλας στο δε Live "επιπλέει" πάνω σ' αυτή άρα έχει και αμεσότερη επαφή με το πέλμα του χρήστη. Σίγουρα το φετινό Rev δε θυμίζει σε κάτι τον πρώτο μοντέλο της σειράς παρ' όλα αυτά είναι μια αξιόλογη και οικονομική εναλλακτική για όσους βρίσκονται σε αναζήτηση νέου μπασκετικού. Ακολουθεί κλασικά το performing κλιπάκι του μοντέλου για κείνους που επιθυμούν μια οπτικοποιημένη ανάλυση του παπουτσιού.