23 Αυγούστου 2016

Adidas J Harden 1 (preview)

Όταν πέρυσι τέτοια εποχή ανακοινώθηκε ότι ο James Harden υπέγραφε συμβόλαιο 13ετούς διάρκειας με την Adidas έναντι 200 εκατομμυρίων δολαρίων νομίζω λίγο πολύ όλοι περίμεναν πως "μούσιας" θα αποκτούσε τη δική του signature σειρά. Και αφού πέρυσι έβγαλε όλη τη χρονιά φορώντας τα Crazy Light Boost 2015 (και 2.5 στα Playoffs) ήταν σαφές ότι την ερχόμενη περίοδο θα ντεμπούταρε το πρώτο προσωπικό του μοντέλο με την Adidas. Πριν από κάμποσες ώρες λοιπόν κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο οι πρώτες ανεπίσημες (?) φωτογραφίες του φερόμενου Adidas J Harden 1, "ιδρύοντας" έτσι και επισήμως τη τρίτη signature σειρά της γερμανικής εταιρείας (D Lillard και J Wall που διακόπηκε) τα τρία τελευταία χρόνια.
Το μπασκετικό που απεικονίζεται στις φωτογραφίες δείχνει πως πρόκειται να είναι το Adidas J Harden 1 και εκ πρώτης όψεως σε άλλους θυμίζει το Air Jordan 2010 και σε άλλους το Converse Wade 1 αν και μάλλον "φέρνει" σε Crocs. Πρόκειται φυσικά για ένα κοντό μπασκετικό το κέλυφος του οποίου αποτελείται από δύο μέρη, ένα τεράστιο δερμάτινο (ή συνθετικό) toe cap που καλύπτει σχεδόν όλο το κουτουπιέ δίνοντας στη συνέχεια τη θέση του σε mesh ή neoprene με πλούσια επένδυση περιμετρικά του κολάρου. Τώρα αν κοιτάξετε προσεκτικά το κολάρο θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι συνεχόμενο κάτι που με κάνει να υποπτεύομαι ότι θα δούμε bootie ανάλογο με του CLB 2.5 ή σα το μπουρίτο στυλ του Curry 2.5. Κατά πως φαίνεται όλη η ενδιάμεση σόλα του J Harden 1 θα ναι γεμάτη από μικροκάψουλες Boost με την εσωτερική μεριά ακάλυπτη εν αντιθέσει με τη μισή εξωτερική πλευρά που καλύπτεται από ένα ημιδιάφανο TPU heel cage, μια πιο σύντομη εκδοχή του roll cage που είδαμε στο Crazy Explosive. Ολοκληρώνοντας το σκανάρισμα, διαπιστώνουμε απ' τις φωτογραφίες ότι το παπούτσι δε θα φέρει ημιδιάφανη σόλα αλλά θα χει τη συνηθισμένη συμπαγή μορφή ενώ θα διαθέτει ένα ενιαίο και περίεργο μοτίβο χάραξης που παραπέμπει σε θρυμματισμένο τζάμι.
Προσωπικά μιλώντας, το Adidas J Harden 1 τουλάχιστον εμφανισιακά δε μου γεμίζει και πολύ το μάτι κάτι λογικό αφού κακόμαθα μάλλον με τα Crazy Light Boost 2016, Crazy Explosive και D Rose 7. Πιθανόν βέβαια η τελική μορφή του παπουτσιού να αποκλίνει κατά πολύ από ότι βλέπουμε στις εικόνες αλλά εδώ θα είμαστε για να σας κρατάμε ενήμερους για το πρώτο signature του "μούσια".