1 Δεκεμβρίου 2015

Nike Kobe 11 (preview)

Σιγά σιγά η Nike κατά πως φαίνεται ολοκληρώνει την φετινή ομάδα των signature μπασκετικών της μοντέλων με τη κυκλοφορία του ενδέκατου Kobe. Για το κύκνειο άσμα του Black Mamba η Nike πήρε απόφαση να επιστρατεύσει τον Tinker Hatfield ώστε να σχεδιάσει το τελευταίο πατούμενο του αστέρα των Lakers τιμώντας κατά κάποιο τρόπο τη προσφορά του. Μέχρι και το περασμένο Σάββατο φωτογραφίες του Nike Kobe 11 δεν κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο αλλά ξάφνου παρουσιάστηκαν οι πρώτες - ίσως και επίσημες - εικόνες του αλλά στη γυναικεία έκδοση.
Μπορεί στις παρακάτω εικόνες να απεικονίζεται όπως είπαμε η γυναικεία έκδοση, όμως αυτή δε πρόκειται να διαφέρει σε σημαντικό βαθμό από την αντρική. Κι όχι δεν την ξαναπατάω όπως συνέβη με το LeBron 13 και τις φωτογραφίες που πρωτοδιέρρευσαν και ήταν της παιδικής έκδοσης! Ω ναι, είπα το καημό μου. Σα σιλουέτα το Kobe 11 δείχνει να είναι ένα μοντέλο που κινείται σχεδιαστικά μεταξύ του Kobe 8 και του 10 με τη "μίξη" των γραμμών του να μην είναι κάτι το πρωτόγνωρο για τη σειρά. Το "πεντακάθαρο" κέλυφος του μάλλον πρέπει να ναι από woven υλικό όπως αυτό που είδαμε στο KD 8 χωρίς να διακρίνονται κάπου νήματα flywire. Το swoosh υπάρχει εκατέρωθεν των πλευρών του ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν τα patch που είδαμε στο Kobe 10. Τη γλώσσα πάντως πρέπει να την έχει δανειστεί 100% από το Kobe 8. Η σόλα του νέου Kobe πιθανότατα στη στάνταρτ της έκδοση να είναι ημιδιάφανη και για αντικραδασμική προστασία θεωρώ ότι θα έχει διατηρηθεί ο συνδυασμός Lunarlon και Zoom Air. Για το τελευταίο ποντάρω στο γεγονός ότι ο θύλακας Zoom δε θα εκτείνεται κατά μήκος όλου του παπουτσιού.
Εν κατακλείδι, δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα απ' τις πρώτες εικόνες του νέου Kobe. Η σειρά δείχνει να έχει "εγκλωβιστεί" σε μια συγκεκριμένη σιλουέτα η οποία δεν αφήνει πολλά περιθώρια για νεωτερισμούς και δε μιλώ από τεχνολογικής πλευράς. Πίστευα πως με την επιστράτευση του Hatfield θα βλέπαμε κάτι ξεχωριστό να φορά ο Kobe στη τελευταία του χρονιά αλλά δεν...! Ελπίζω πάντως οι συγκεκριμένες εικόνες να μην είναι η οριστική εκδοχή του Kobe 11.