29 Δεκεμβρίου 2015

Nike HyperRev 2016 (preview)

Η Nike λίγες μέρες προτού εκπνεύσει το 2015 αποφάσισε να μας δώσει μια μικρή ιδέα για το τι μας επιφυλάσσει για το 2016. Το εικονιζόμενο παπούτσι δεν είναι κάποιο signature μπασκετικό που προορίζεται για κάποιον από τους δεκάδες σταρ που διαθέτει η Nike, αλλά το τρίτο HyperRev μοντέλο. Πρόκειται για τη συνέχεια της σειράς που πρωτοεμφανίστηκε το 2014 και προκάλεσε αληθινό χαμό με το εξισυζητημένο παρουσιαστικό και τη μίνιμαλ κατασκευή του, σε αντίθεση με το φετινό HyperRev που χε πιο γήινα και συμβατικά χαρακτηριστικά. Κάτι μου λέει πως πάλι έβαλε το χεράκι του ο Leo Chang.
Το Nike HyperRev 2016 εμφανισιακώς δείχνει να συνεχίζει τη σχεδιαστική φιλοσοφία που είδαμε στο πρώτο μοντέλο της σειράς με μικρές δόσεις από το ένδοξο παρελθόν της εταιρείας. Απ' τις πρώτες φωτογραφίες διακρίνουμε ένα συμπαγές και ενιαίο κέλυφος (χωρίς ξεχωριστή γλώσσα) που είναι κυρίως συνδυασμός neoprene, mesh υλικών με ολίγον τι από fuse. Τα γνωστά νήματα Flywire της Nike αποτελούν παρελθόν αφού έχουν αντικατασταθεί από φαρδύτερους ιμάντες ενώ απ' ότι φαίνεται μας έχει επίσης αποχαιρετήσει ο μεγάλος και αποκαλυπτικός θύλακας Zoom Air του "παππού" HyperRev οπότε πιθανότερα ο "εγγονός" να περιέχει μικρότερους και ανεξάρτητους θύλακες στα γνωστά μέρη. Τέλος, η χάραξη της εξωτερικής σόλας θυμίζει κάτι μεταξύ Air Jordan Super.Fly 4 και HyperRev 2015. Σημείο αναφοράς του σχεδίου είναι εμφανέστατα το μεγάλο στραπ καταμεσής του μοντέλου με το τεράστιο swoosh υπό κλίση. Ναι θυμίζει λιγάκι το αντίστοιχο στραπ που υπήρχε στο Air Jordan XX όμως δεν πρόκειται για κάτι παρόμοιο αφού αν δείτε προσεκτικότερα τη τελευταία φωτογραφία θα καταλάβετε πως το στραπ είναι προέκταση του mesh που καλύπτει σχεδόν όλη την εξωτερική πλευρά του μοντέλου.
Το Nike HyperRev 2016 προφανώς και προορίζεται στο να κυκλοφορήσει στις αρχές του νέου έτους με τη τιμή διάθεσής του να παραμένει ακόμη άγνωστη. Τελικά το 2016 δε ξεκινάει κι άσχημα!