12 Ιουλίου 2014

Testing Nike KD VII

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρώτο παπούτσι που παρουσιάζεται επισήμως στο κοινό για την νέα αγωνιστική περίοδο είναι εκείνο του φετινού MVP, Kevin Durant. Η παρουσίαση του έβδομου KD έλαβε χώρα σε ένα μουσείο της πρωτεύουσας των Η.Π.Α. στην οποία πέραν του ιδίου του παίχτη παρευρέθηκε και ο σχεδιαστής της σειράς παπουτσιών KD, Leo Chang. Στο νέο KD VII αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός "υβρίδιο" καθώς αποτελεί συνδυασμό δύο τεχνολογικών καινοτομιών της Nike.
Το ανώτερο τμήμα του παπουτσιού είναι κατά κάποιο τρόπο χωρισμένο στη μέση. Από το μέσο και μέχρι τη περιοχή της φτέρνας το υλικό που κυριαρχεί είναι Hyperposite, ενώ το υπόλοιπο μισό είναι κατασκευασμένο από mesh και Flywire υλικά. Με αυτό το τρόπο επιτυγχάνεται από τη μια διαρκής "αναπνοή" του ποδιού και απ' την άλλη ικανοποιητική σταθερότητα. Το αντικραδασμικό του σύστημα είναι βασισμένο στη Zoom Air τεχνολογία. Διατηρήθηκε ο "κρυμμένος" θύλακας Zoom Air στο εμπρόσθιο τμήμα του πέλματος, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα που υπήρχε και στα προηγούμενα μοντέλα της σειράς, ενώ στο πίσω τμήμα επιλέχθηκε για πρώτη φορά στη σειρά KD η τοποθέτηση "ορατού" ή 180 μοιρών Zoom Air θύλακα. Ενδιαφέρουσα καινοτομία το περίεργο shank plate που είναι βασισμένο στους μυς του ανθρωπίνου πέλματος.
Το παπούτσι κυκλοφόρησε τη προηγούμενη βδομάδα σε ένα χρωματισμό που είναι βασισμένος στα χρώματα της εθνικής ομάδας των Η.Π.Α. Στην αντίπερα όχθη πολλοί είναι αυτοί που έτρεξαν να το αποκτήσουν και φρόντισαν να το δοκιμάσουν και να μας παρουσιάσουν τα συμπεράσματά τους. Ρίξτε μια ματιά στα τρία παρακάτω βιντεάκια ώστε να πάρετε μια ιδέα περί δυνατών και αδυνάτων σημείων του νέου KD. Να σπεύσω να αναφέρω πως το κατά γενική ομολογία δυνατότερό του σημείο είναι η πρόσφυση ενώ μη ικανοποιητικό είναι το "κλείδωμα" του ποδιού κυρίως στη περιοχή που περικλείει το Hyperposite υλικό. Στην Ελλάδα το μοντέλο ήδη κυκλοφόρησε και σε αρκετά προσιτή τιμή ενώ αναμένονται και άλλοι χρωματισμοί του.