29 Απριλίου 2014

Testing Nike KD VI Elite

Ταυτόχρονα περίπου με το ξεκίνημα των Play Offs στο NBA, η Nike αποφάσισε να κυκλοφορήσει τις γνωστές "βελτιωμένες" ή ευρέως γνωστότερες και ως Elite εκδόσεις, τριών υπάρχοντων μπασκετικών της παπουτσιών. Για δεύτερη συνεχή χρονιά η αμερικάνικη εταιρεία αποφάσισε να σχεδιάσει την Elite εκδοχή του πρώτου σκόρερ και φέτος στο NBA Kevin Durant, ο οποίος λογικά θα κερδίσει και το βραβείο του MVP για το 2013.
Το συγκεκριμένο παπούτσι έχει διατηρήσει τη σιλουέτα του προγόνου του, τεχνολογικά όμως θεωρώ ότι έχει δανειστεί πολλά στοιχεία από διάφορα μοντέλα της εταιρείας. Ο συνδυασμός Zoom Air και αερόσολας αντικαταστάθηκε από πλήρως ορατή και μεγάλη Zoom Air σόλα όμοια με κείνη του Zoom LeBron X. Το fuse κέλυφος που προϋπήρχε επειδή θεωρείται αρκετά "φθηνό" για μια Elite έκδοση απομακρύνθηκε και τη θέση του πήρε mesh υλικό ίδιο με κείνο του Zoom HyperRev και χάρη σε αυτό αναβαθμίστηκε κατά πολύ η ανύπαρκτη αναπνευσίμοτητα του βασικού KD. Επίσης, αξιοποιήθηκαν και τα γνωστά Flywire καλώδια για καλύτερα κρατήματα στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης. Τέλος, για τη χάραξη της σόλας ακολουθήθηκε η περπατημένη όπως συνέβη με τα KD V και KD V Elite.
Τα KD VI Elite έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους και στην Ελλάδα. Στην αντίπερα όχθη αρκετοί είναι αυτοί που τα έχουν ήδη προμηθευτεί, τα τέσταραν και παρουσιάζουν τις απόψεις τους σχετικά με τις επιδόσεις και τη ποιότητά τους.