17 Απριλίου 2014

Air Jordan XX9 (preview)

Σήμερα στη Νέα Υόρκη έγινε η επίσημη παρουσίαση του πολυαναμενόμενου 29ου Air Jordan. Η πιο επιτυχημένη σειρά μπασκετικών παπουτσιών στην ιστορία έφτασε αισίως τα 29 Air μοντέλα και έπεται συνέχεια.
Σχεδιαστικά δε θα έλεγα ότι διαφέρει κατά πολύ από τον προκάτοχό του ενώ σε αρκετά σημεία του θυμίζει περασμένα μοντέλα της σειράς. Για παράδειγμα το λογότυπο Jumpman που βρίσκεται στη μύτη της εξωτερικής σόλας του παπουτσιού παραπέμπει στο Air Jordan XII ενώ το υψηλό πίσω κολάρο θυμίζει κάτι από Air Jordan XIV. Επίσης, ο ένας εκ των δύο εκδόσεων που παρουσιάστηκαν θυμίζει κάτι και από το Air Jordan XX3.
Στο κομμάτι της τεχνολογίας θα έλεγα ότι η Jordan Brand καινοτόμησε και πάλι καθώς το Jordan XX9 είναι το πρώτο μπασκετικό της σειράς που το κέλυφός του είναι ενιαίο και κατασκευασμένο από woven υλικό (ελληνικά πιθανώς να αποδίδεται και ως ύφασμα) και προσφέρει τη δυνατότητα να αποτυπώνονται σε αυτό  εικόνες υψηλής ευκρίνειας. Η τεχνολογία Flight Plate φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να απουσιάζει, έχει όμως υποστεί ορισμένες μικρομετατροπές όπως στο τμήμα της καμάρας αλλά και ανακατεύθυνση του εμπρόσθιου θύλακα Zoom.
Το παπούτσι πολύ πιθανόν να φορεθεί κατά τη διάρκεια των εφετινών Play Off από τον Russell Westbrook ενώ θα ξεκινήσει να διατίθεται από το Σεπτέμβριο σε δύο χρωματισμούς και η τιμή του θα πλησιάζει τα 225 δολάρια.