Η Puma προσπαθεί να διευρύνει τη μπασκετική γκάμα των προϊόντων της μέσα από τη δημιουργία νέων signature συλλογών κι έτσι μετά τον αντισυμβατικό LaMelo Ball και την δις MVP του WNBA Breanna Stewart, προσθέτει έναν ακόμη "μπελά". Κι ο κλήρος έπεσε στον Sterling Scoot Henderson, τον rookie ποιντ γκαρντ των Portland Trailblazers και νούμερο τρία επιλογή στο περσινό draft που κυριάρχησε βεβαίως ο Wembanyama. Το hype γύρω απ' τον Henderson ήταν μεγάλο και πολύ πιθανό αδικαιολόγητο σε κάποιο βαθμό κρίνοντας από τα αγωνιστικά επιτεύγματα της πρώτης επαγγελματικής του σεζόν αλλά κάτι τέτοιο δε το σκέφτηκαν διόλου στη Puma Hoops που φρόντισε ο νεαρός σταρ να έχει τη δική του συλλογή παπουτσιών από τον πρώτο κιόλας επίσημο αγώνα του. Ο βραχύσωμος γκαρντ των Blazers αφού λάνσαρε επιτυχώς στην off-season το Puma All-Pro Nitro μεταπήδησε στο δικό του μπασκετικό, το Puma Scoot Zeros (ή Scoot 1) με το οποίο και πορεύεται έως τώρα. Ο Scoot έγινε μόλις ο έβδομος NBAer που αγωνίζεται με το δικό του πατούμενο απ' τον πρώτο rookie αγώνα του!
Το Puma Scoot Zeros είναι ένα ανάλαφρο και κοντόλαιμο μπασκετικό με τα απολύτως απαραίτητα υλικά κατασκευής κι αμέσως εξηγούμαι για να μη παρεξηγούμαι. Ένας τύπος ballistic mesh ως βάση κι επάνω του βρίσκονται ραμμένα μεγάλα κομμάτια συνθετικού δέρματος που καλύπτουν πλήρως το toe-cap και μικρό μέρος της εσωτερικής του πλευράς ενώ για το πίσω μέρος έχει επιστρατευθεί κλασικά nubuck. Από το ίδιο mesh προέρχεται κι η γλώσσα που περιέχει φυσικά γενναία εσωτερική επένδυση. Ακολουθεί μια μονοκόμματη και μετρίου πάχους ενδιάμεση σόλα από ProFoam υλικό, το συνηθισμένο δηλαδή EVA foam με το οποίο πορεύτηκε η Puma στα πρώτα της μπασκετικά κατά την επάνοδό της στη κατηγορία. Το Puma Scoot 1 ολοκληρώνεται με μια εντελώς επίπεδη εξωτερική σόλα που φέρει herringbone χάραξη στο 75% της επιφάνειάς του κι εξάγωνες στοιβάδες για το εναπομείναν 25% που βρίσκεται οριοθετημένο στο ύψος του μεταταρσίου. Λίγα πραγματάκια συνδεδεμένα όμως εξαιρετικά.
Κι όπως συνηθίζεται από τη Puma, όπου υπάρχουν λιγοστά καλούδια φροντίζει το εκάστοτε μοντέλο της να χει ένα ιδιαίτερο styling που το κάνει αμέσως ξεχωριστό. Τον σχεδιασμό του Scoot εμπνεύστηκε φυσικά ο Jeremy Sallee, ο βασικός υπεύθυνος για τα περισσότερα signature μοντέλα των Γερμανών (βλέπετε Clyde All-Pro, RS-Dreamer κά) κι η αλήθεια είναι πως ο μπαγάσας έκανε πάλι τα μαγικά του. Σημείο αναφοράς του παπουτσιού τα κοφτερά άκρα του με τον πρωταγωνιστικό ρόλο να ανήκει στο toe-cap που σ' όλες τις εκδόσεις του είναι διακοσμημένο με ένα pattern. Δεύτερο σημείο αναφοράς το "φουντωμένο" σαν από τσακωμό Formstrip σήμα που κοσμεί κλασικά μόνο την εξωτερική πλευρά. Τελευταίο κι ίσως πιο ευφάνταστο γνώρισμα του Scoot βρίσκεται στο πάτωμα όπου αποτυπώνονται τρόπον τινά τα σαγόνια ενός αγριεμένου Puma όταν εκείνο βρυχάται. Κι επειδή signature μπασκετικό συνήθως δεν υφίσταται χωρίς το προσωπικό λογότυπο του αθλητή, ένα κομψό "τριαδικό" σχέδιο έχει τοποθετηθεί στη κορυφή κάθε γλώσσας που έχει επινοηθεί από την σύμπτυξη των αρχικών γραμμάτων του ονοματεπωνύμου και του αριθμού της φανέλας του φιλόδοξου γκαρντ.
Το Puma Scoot Zeros πρωτοεμφανίστηκε και πρωτοφορέθηκε απ' τον ίδιο τον αθλητή σε έναν ιδιαίτερο ροδακινί χρωματισμό που έγινε ανάρπαστο. Ακολούθησαν κι άλλοι χρωματισμοί του με πιο ξεχωριστό το πορτοκαλόχρωμο και αιλουροειδές Scoot που ήταν προϊόν συνεργασίας της Puma με τα Cheetos, τα πασίγνωστα γαριδάκια όμως το πολύ πουά που γέμισε τη σιλουέτα υπήρξε αποτρεπτικός παράγοντας απόκτησής τους. Έτσι κινήθηκα για τo εικονιζόμενo mismatched Scoot με το μοβ και κόκκινο χρώμα να εναλλάσσουν μεταξύ τους θέσεις μέσα στο ζευγάρι με το αποτέλεσμα να είναι κάτι παραπάνω από θελκτικότατο. Το "Pred" όπως αποκαλείται είναι μια έκδοση που φορέθηκε από τον Scoot κατά τη διάρκεια του All-Star Game στην Indiana και πιο συγκεκριμένα στον αγώνα Rising Stars με το μοντέλο να ξεχωρίζει στους τηλεοπτικούς δέκτες. Προσεγμένη κι η συσκευασία του αφού ακολουθεί το βασικό theme του παπουτσιού με το "on-fire" Formstrip στο πλάι παρέα με το μότο του Scoot "Overly Determined to Dominate", εν συντομία "O.D.D."