27 Αυγούστου 2024

Pumping up the new TWO WXY!! (official photos)

Η New Balance δε φαίνεται να την πολυενδιαφέρει η ίδρυση μιας νέας signture συλλογής αφού δείχνει πως έχει επενδύσει στις τρεις άσημες συλλογές της. Η γηραιότερη εκ των τριών κι ίσως η διασημότερη είναι η συλλογή TWO WXY που φέτος οδεύει στον πέμπτο της κωδικό ο οποίος έχει εμφανιστεί δειλά-δειλά σε ορισμένες ασιατικές αγορές. Είπαμε η NB προσέχει για να έχει ιδίως μετά τις αστοχίες προϊόντων της που προέκυψαν πρόπερσι κι αναφέρομαι στις περιπτώσεις του Kawhi 3 και του ορίτζιναλ Fresh Foam BB.
Για το New Balance TWO WXY V5, χρειάστηκαν οι τεχνολογίες και τα υλικά που έκαναν best-seller το V4 ενώ ο γενικότερος σχεδιασμός του άντλησε στοιχεία από το θωρηκτό ονόματι Fresh Foam BB V2. Έχουμε και πάλι ένα ημίψηλο μπασκετικό όπου για το πλαίσιό του χρησιμοποιήθηκε κυρίως enngineered mesh όπως πριν αλλά με λιγότερο συνθετικό δέρμα και με το απολύτως απαραίτητο fuse. Το σημείο που δείχνει να χει υποστεί μια σημαντική αλλαγή είναι η ενδιάμεση σόλα του αφού ναι μεν συνδυάζει Fresh Foam και Fuel Cell ωστόσο έχουν "συνδεθεί" όχι με χιαστί τρόπο αλλά πολύ πιο απλά. Fresh Foam για τη φτέρνα που φτάνει περίπου μέχρι το μέσο ενώ από κει και πέρα υπάρχει Fuel Cell foam. Για την εξωτερική σόλα διαπιστώνουμε πως επαναχρησιμοποιήθηκε το μοτίβο με τους κρατήρες έστω κι αν έχουν χαραχτεί με διαφορετικό τρόπο και περιορίζονται στο πυρήνα της σολάς ελέω άλλου μοτίβου περιμετρικά. Σα σχέδιο όπως δήλωσα και νωρίτερα το TWO WXY V5 είναι μπολιασμένο με στοιχεία του FFBBV2 ώστε να επιτευχθεί ένα πιο "μπαμπάτσικό" ύφος αν κι η αλήθεια είναι πως μου φέρνει πολύ στα τελευταία running που κυκλοφορεί η New Balance! 
Η τιμή εκκίνησης του New Blance TWO WXY V5 θα αγγίζει τα 130 με 140 δολάρια κι αναμένεται να κυκλοφορήσει περίπου στα μέσα Σεπτέμβρη εκτός αν η NB το καθυστερήσει για να συμπέσει με την έναρξη της νέας σεζόν στο NBA.