14 Αυγούστου 2024

On the go for the 5th AG! (unofficial photos)

Η πιο underrated μπασκετική συλλογή και δη signature συλλογή είναι πέραν πάσης αμφιβολίας αυτή του δυναμικού pf των περσινών πρωταθλητών του NBA, του Aaron Gordon. Το 361 AG5 είναι παραπάνω από γεγονός και εκ πρώτης όψεως δείχνει πως η σειρά κατευθύνεται σε πιο extreme γραμμές κάτι που δε βλέπουμε να επιχειρούν παλαιότερες σειρές από μεγαλύτερα brands και ναι είναι σπόντα!
Το 361 AG5 αφήνει στην άκρη της στρογγυλές γραμμές του AG4 και πάει σε κοφτερότερα σχέδια όπως διαπιστώνετε κι εσείς. Το πλαίσιό του ημίψηλο και αξιοποιεί περίπου τα ίδια υλικά με πριν με διαφορετικές αναλογίες συν ένα κομμάτι αστραφτερού συνθετικού δέρματος για το toe cap που εμένα μου θυμίζει λιγάκι το Nike LeBron VII. Για την ενδιάμεση σόλα δε γνωρίζω το ακριβές foam του αλλά θεωρώ πιθανό να ξαναχρησιμοποιήθηκε το QuickFoam, ένα εξαιρετικό foam μιλώ από προσωπική εμπειρία. Το SoarPlate που διακρίνεται μάλλον συνδέει τα δύο μέρη, φτέρνα και μπροστινό μέρος ενώ αυτές οι δύο επιφάνειες φέρουν διαφορετικές χαράξεις. Σα σχέδιο το 361 AG5 είναι πολύ ξεχωριστό με πάρα πολλές λεπτομέρειες είτε μικρές είτε τεράστιες όπως το λογότυπο του αθλητή στη στρογγυλεμένη φτέρνα.
Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας του 361 AG5 όπως και η αρχική του τιμή αλλά δε φαντάζομαι ότι θα "ξεφεύγει" σε σχέση με τα προγενέστερα μοντέλα της συλλογής. Cop or drop?